Expositie

Zomerexpositie in Blokzijl 'verandering'

Van 30 juli tot en met 14 augustus exposeren Alie de Boer, Ria Penthum, Cathrien Milette en Helma Lok-Hörnemann in de doopsgezindenkerk 't Lam in Blokzijl. Er is nieuw werk te zien o.a. assemblages, installaties, fotografie, objecten, textiel.
De 4 kunstenaars hebben zich door het thema ‘verandering’ laten inspireren.

Persbericht

‘Verandering’ Is de titel van de zomerexpositie in het bijzondere kerkje in Blokzijl.

Van 30 juli t/m 14 augustus is er nieuw werk te bewonderen van, Cathrien Milette , Alie de Boer, Ria Penthum en Helma Lok-Hörnemann.

Het drietal exposeert -wegens succes- voor het zesde jaar in het doopsgezinde kerkje ‘t Lam. Dit jaar is Cathrien Milette als gast kunstenaar gevraagd mee te exposeren op deze mooie locatie.

Er is nieuw werk te zien o.a. assemblages, installaties, fotografie, objecten, textiel. De 4 kunstenaars hebben zich door het thema ‘verandering’ laten inspireren.

De inspiratiebronnen van Alie de Boer haalt zij uit alledaagse voorwerpen afgedankt, verroest, of in bepaalde staat van vergaan. Samen met soms fotografie zoekt zij naar een nieuwe kwetsbare werkelijkheid. Het werk van Cathrien Milette is een afspiegeling van hoe zij insecten ziet. Hun maat, kleur, tempo en kwetsbaarheid raken haar. Net als de stand van hun getal. Ze werkt met metaal en hars en maakt gebruik van gemengde technieken. Ria Penthum haar werk beweegt zich tussen verschillende disciplines. Ze maakt gebruik van diverse materialen en technieken en is gefascineerd door de diepere gelaagdheid van de mens en de natuur. Verwondering en verwarring en de mens achter de mens lopen als een rode draad door Penthum's werk. Kleine en grote veranderingen uit het leven zijn vaak bepalend voor het werk van Helma Lok-Hörnemann. Veranderingen die weer van invloed kunnen zijn voor keuzes in de toekomst. Door het bewerken en/of samenvoegen van textiele materialen, mono-prints en foto’s zijn haar werken voor deze tentoonstelling ontstaan.

Kunst & Kerkje zijn beiden de moeite waard om te bezoeken.

‘Verandering’ is te zien van 30 juli t/m 14 augustus 2021 in het doopsgezinde kerkje " ‘t Lam" Breestraat 2, Blokzijl. De expositie is dagelijks te bezoeken van 11.00 – 17.00 uur.

Voor meer informatie over de expositie ‘verandering’ kunt u contact opnemen met: Alie de Boer - telefoon.06-10844147 - email: aliedeboerdoze@gmail.com

Wanneer

30 jul - 14 aug 2022
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

gratis entree