Minid0cu over vriendengroep die op 1 dag 5 landen doorkruist op de fiets

FILMAVOND | The Longest Day 2022: Door vijf landen op één dag

Op 16 november vertonen we in Fietslokaal De Meet deze minidocu over negen vrienden met een missie: op één dag door vijf verschillende landen fietsen, met start/finish op dezelfde plek. Één van de deelnemers aan de tocht komt langs en deelt met ons zijn mooie verhalen en avonturen.

Ieder jaar rijden ze op de langste dag van het jaar ‘The Longest Day’. Van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. Wie zijn zij? Een groep vrienden, liefhebbers van fietsen, waaronder oud-renners Michael Boogerd en Steven de Jongh, Deventenaar Jasper Zonnenberg en presentator Herman van der Zandt.

Vijf landen op één dag

Wat in 2017 begon als een grapje – ze doorkruisten toen op één dag alle Nederlandse provincies – is inmiddels een beetje een uit de hand gelopen traditie. Dit jaar ging hun langverwachte wens in vervulling: op één dag in vijf verschillende landen fietsen met start/finish op dezelfde plek. Dat kan nérgens anders ter wereld en is daarom hartstikke uniek. Ze staken acht keer een landsgrens over, fietsten meer dan 350 kilometer en overbrugden daarbij bijna 4.000 hoogtemeters. Een filmcrew volgden ze bij dit avontuur.

Op 16 november in De Meet

Op woensdagavond 16 november vertonen wij de film op ons grote scherm. Ook komt Jasper vanavond naar de Meet. Hij deelt met ons mooie verhalen en avonturen van deze tochten.

Praktische informatie

We openen 16 november onze deuren vanaf 20.00 uur en de avond start om 20.30 uur. Meekijken? Graag even aanmelden via .

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis