Muziek

Ex Libris: muziekschatten van Camerata Trajectina

Camerata Trajectina brengt literatuur en muziek samen in een sfeervol concert tussen de boeken. Met de muziek van de 16e en 17e eeuw en de eigen schoonheid van de Nederlandse taal brengt Camerata Trajectina Nederlandse geschiedenis tot leven.

Met een ensemble van zes zangers worden de muziekbibliotheken van Constantijn Huygens, Cornelis Schuyt en Amsterdams stadsmuzikant Anthony Pannenkoeck helemaal uitgeplozen. Al schatgravend komen de mooiste parels aan het licht, bekend en onbekend.

Deze illustere verzamelingen puilen uit van de hoogtepunten uit het Europese muziekleven. Dat de Nederlanden niet grossierden in internationaal bekende componisten, betekent niet dat er geen hoogwaardige muziek te horen was in de republiek. Madrigalen van Marenzio, Motetten van Palestrina, Air de Cour van Guedron, Missen van Josquin Deprez en zelfs de late werken van Monteverdi kwamen terecht in de boekenkasten van de liefhebbers. Het geeft een blauwdruk van de smaak van de elite die genoeg geld had om dit soort kostbare boeken aan te schaffen.

Kom luisteren en ontdek wat er in de boekenkasten stond in de 17e eeuw!

Credits: Klaartje van Veldhoven, sopraan Wendy Roobol, sopraan Oscar Verhaar, alt Nico van der Meel, tenor en muzikale leiding Falco van Loon, tenor Berend Eijkhout, bas

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs Volwassenen
€ 15,00
CJP prijs
€ 10,00