Werken van Naho Matsuda.

Run fast, bite hard

Deze tentoonstelling toont een selectie van recente werken van Naho Matsuda die kijken naar onze menselijke relatie tot gedomesticeerde soorten en representaties van landschappen en kaarten verkent.

Tijdens een residentie bij ARE tussen december 2020 en maart 2021 werkte Matsuda samen met een lokale groep waakhondentrainers en ontwikkelde hij ‘Good Boy’; een videowerk dat de meerdere lagen van hond-mensrelaties onderzoekt. Het werk verkent de hond als beschermer, geweldsinstrument, metgezel en voorouder van de wilde wolf, en vraagt ​​zich af hoe we met elkaar communiceren en waarop onze relaties zijn gebouwd.

The HO Cat prints onderzoekt het schijnbaar apolitieke parallelle leven van de officiële Home Office Cat van de huidige Britse regering. Drie nieuwe korte videowerken onderzoeken verbindingen tussen mens en dier, 'natuurcultuur' in verschillende herconfiguraties door middel van visuele communicatie en humoristische verbindingen.

Ren snel, bijt hard is een slogan uit Donna Haraways 'companion species'-manifest. Een baanbrekende tekst die de relaties tussen honden en mensen heroverweegt vanuit een feministische invalshoek.

Opening vrijdag 18 november, 17:00 - 19:00.

Open op vrijdag, zaterdag en zondag 13:00 - 17:00.

Wanneer

-