Muziek

Zomergasten op het StadsCarillon van Enschede

De Poolse beiaardier Katarzyna Takao-Piastowska speelt op 2 juli van 13-14u op het StadsCarillon van Enschede.

Haar programma vind je hier: programma

Katarzyna Takao-Piastowska (1981) komt uit Polen, Slupsk en is stadsbeiaardier in Emmerich am Rhein, Duitsland. Ze studeerde muziektheorie en compositie en behaalde in 2005 haar masterdiploma aan de Muziekacademie in Gdansk. Na haar studie in 2005 kreeg ze een Huygens-beurs en nam ze deel aan een project voor beiaardspel en campanologie in de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Van 2006 tot 2008 studeerde zij beiaardspel bij Geert D'hollander in de Roosevelt Academy in Middelburg. In 2015 studeerde ze af aan de Koninklijke Beiaardschool in Mechelen, België.

In 2008 en 2015 won zij de eerste prijs op het beiaardconcours in Middelburg en Goes. In 2013 won zij samen met haar echtgenoot, Toru Takao, de 2e prijs op het Duo beiaardconcours in Zwolle, Nederland (de eerste prijs werd niet uitgereikt).

Katarzyna woont in Duitsland en is actief als freelance musicus en beiaardier. Samen met haar promoten ze de beiaardcultuur in Duitsland, Japan en Polen. In 2012 herstartten ze de regeliere beiaardconcerten op de beiaard van de Sint-Aldegundiskerk in Emmerich. Sinds 2015 organiseren zij in samenwerking met de stad, de kerk en gastbeiaardiers het beiaardmuziekfestival Emmericher Glocken Sommer. Katarzyna is lid van de Duitse beiaardvereniging.

Zomergasten. Bijna elke zondag bespeelt stadsbeiaardier Esther Schopman de 49 klokken van het StadsCarillon. In de zomerperiode nodigt ze echter ook altijd een aantal andere beiaardiers/musici uit om te komen spelen. Dit jaar zijn er voor de periode juni-augustus vijf gastbeiaardiers uitgenodigd. Bovendien speelt Esther op 4 juni samen met elektronische muzikanten een speciaal voor het StadsCarillon geschreven compositie. Op 30 juli speelt ze quatre-mains met Hylke Banning.

Luistertuin. De tuin van de St. Jacobuskerk mag tijdens de gastbespelingen als luisterplaats worden gebruikt: een rustige plek midden in de stad en toch dicht bij de toren. Koffie en thee staat klaar!

Agenda Gastbespelingen

  • 4 juni: Vetera et nova van Riccardo Fortunato
  • 18 juni: Iryna Riabchun
  • 2 juli: Katarzyna Takao-Piastowska
  • 16 juli: Gideon Bodden
  • 30 juli: Twents Beiaardduo “Hemmel & Eerde”
  • 6 aug.: Geert D’Hollander
  • 20 aug.: Annie Gao

Alle bespelingen zijn op zondag en beginnen om 13u.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis