‘Homey, doe de lamp aan!’

Workshop Happy in je huis! Voor kinderen

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Het High Tech programma dat elke schoolvakantie wordt georganiseerd bij de Twentse Maakplaatsen staat inmiddels als een huis. In de voorjaarsvakantie zijn er weer workshops voor kinderen in heel Twente. In samenwerking met de maakplaatsen, gehuisvest in bibliotheek of cultuurhuis, organiseert Tetem dit keer Homey-workshops. Tijdens de workshop kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar huisrobot Homey allerlei opdrachten geven en dan voert Homey die taken voor ze uit.

Volwassenen en kinderen zijn zich niet bewust dat zij dagelijks in contact komen met AI-technologie. Toch is Artificial Intelligence overal, ook in onze thuisomgeving. Recent onderzoek uit Japan toont aan dat een huisrobot naast het uitvoeren van opdrachten ook bepaalde behoeften op sociaal vlak kan invullen. Door deel te nemen aan deze workshops leren de Twentse jongeren wat zo’n huisrobot allemaal kan en hoe je deze kan aansturen met je stem. De Homey-workshops vinden plaats gedurende de voorjaarsvakantie, tussen 15 februari en 23 februari 2020; + op 25 februari in Haaksbergen. Bekijk hier het programma.

Het High Tech programma richt zich op nieuwe technologieën, zoals afgelopen kerst de succesvolle Drone-workshops, waarbij kinderen hebben geleerd hoe je drones kan programmeren en besturen. In de meivakantie staat de workshop Ontwerp-Print-Eet op het programma waarbij kinderen met de 3D foodprinter aan de slag gaan. Zo experimenteren kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

Het High Tech programma maakt deel uit van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen welke tijdens de schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel technologie, digitalisering en maakcultuur beter te verankeren in de regio.

Wat is er tijdens de voorjaarsvakantie te doen?

Workshop Happy in je huis! In deze workshop gaan kinderen in gesprek met de huisrobot Homey*. Zij laten Homey uiteenlopende opdrachten uitvoeren (“Hey homey, zet de tv aan!”). Gaandeweg leert de huisrobot de spreker steeds beter kennen en wordt slimmer! Kinderen ervaren zo de invloed die zij kunnen hebben op AI gedreven technologie.

6 tot 9 jaar: Kinderen van 6-9 jaar sturen Homey direct aan met hun stem. 9 tot 12 jaar: Kinderen van 9-12 jaar starten met een klein onderzoek en communiceren met Homey met hun stem én met geprogrammeerde opdrachten.

Deze workshop sluit aan op de tentoonstelling in Tetem van Anne de Boer en de daar bijbehorende events over Artificiële Intelligentie.

Geef je kind(eren) op voor een van de workshops en laat hen deze techniek ervaren en onderzoeken. Uitdagend, inspirerend en leerzaam!

Deze gemeenten doen mee:

Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Wierden, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen en Twenterand. Zie bijlage voor data en tijdstippen van de workshops per gemeente.

Naast deze workshops vanuit het hightech programma zijn er bij verschillende maakplaatsen ook andere workshops tijdens de voorjaarsvakantie, zoals Kinetische auto, Makey Makey, Hologram maken, Cozmo en Bio Plastic. Alle workshops staan op de website: www.twentsemaakplaatsen.nl

Voor meer informatie: www.tetem.nl/maakplaatsen of 053-2308791

Wanneer
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
meer informatie
LOCATIE
Deel dit evenement met je vrienden
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Twente Marketing.
Zoek advies!