Gebaseerd op de bestseller van Mark Haddon.

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

Een voorstelling over een jongen die de dode hond van zijn buurvrouw vindt met alle gevolgen van dien.

Een voorstelling met Christopher, een 15-jarige jongen die met een vorm van autisme leeft, in de hoofdrol. Hij is dol op wiskunde, lijstjes en patronen en hij spreekt altijd de waarheid, maar van mensen begrijpt hij dan weer niet zo veel. Het verhaal gaat over Christophe die de dode hond van zijn buurvrouw in de tuin vindt waarna hij vervolgens verdacht wordt van moord. Hij gaat zelf op onderzoek uit om de dader te vinden, maar tijdens zijn zoektocht komt hij achter onverwachte waarheden die zijn wereld op de kop zetten. De regie ligt in handen van Pieter Kramer en Christophe wordt gespeeld door Mattias van de Vijver.

In 2003 verscheen de roman 'The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time' en sindsdien zijn er al miljoenen exemplaren verkocht en heeft het al diverse literaire prijzen gewonnen.

Deze voorstelling laat je de wereld zien door de ogen van iemand die met autisme leeft en daardoor alledaagse dingen soms als onbegrijpelijk ervaart. Tegelijk levert dat ook een volstrekt originele kijk op de wereld om ons heen op.

Wanneer

-
-