Maak kennis met de muziek van grote vrouwelijke componisten.

A Female Touch

Vandaag een vrouwelijk programma met muziek die geschreven is door vrouwen, uitgevoerd door een ensemble van louter dames. Het Arosa Trio bestaat inmiddels ruim tien jaar en onderscheidt zich door de focus op minder bekend repertoire.

Dit programma is daar een mooi voorbeeld van. Fanny Hensel-Mendelssohn en Lili Boulanger stierven helaas allebei op jonge leeftijd, maar lieten ons fraaie muziek na. Het pianotrio van Hensel wordt zelfs gerekend tot de mooiste pianotrio’s uit de 19e eeuw. Van Boulanger hoort u twee sfeervolle miniaturen en natuurlijk mag het trio van Clara Schumann-Wieck niet ontbreken. Naast Fanny Hansel is zij een van de meest tot de verbeelding sprekende vrouwelijke componisten van de 19de eeuw.

Een tijdlang was zij minstens zo bekend als haar echtgenoot Robert. Misschien lag dat feit ten grondslag aan de fameuze opmerking die prins Frederik, broer van koning Willem II maakte toen hij na afloop van een optreden van Clara aan het hof aan Robert Schumann vroeg: "Sind sie auch musikalisch?"

Wanneer

-