Charlotte Brontë en haar broer Branwell

Toneelstuk van Trudy de Jong en Theo de Groot

Het toneelstuk over Charlotte Brontë en haar broer Branwell gaat over twee mensen met literaire ambities. Charlotte proeft het succes, Branwell richt zichzelf te gronde en gaat kapot aan een fatale liefde. Twee hoogst intrigerende karakters. Een voorstelling over liefde, vriendschap, ambitie, zelfdestructie en de moed om op te staan tegen een wereldbeeld dat mensen - vooral vrouwen - onderdrukt.

Dat Charlotte Brontë ook een broer had die minstens even getalenteerd was, is minder bekend. Waar Charlotte met Jane Eyre het succes kreeg waarnaar zij streefde, bewandelde Branwell - de grote belofte van wie het meeste werd verwacht - een duisterder pad. Twee hoogst intrigerende karakters. Een voorstelling over liefde, ambitie, zelfdestructie en de moed om op te staan tegen een wereldbeeld dat mensen - vooral vrouwen - onderdrukt.

Actrice Trudy de Jong winnares van de Theo d’Or in 1997 en de Colombina in 1991 en bij het grote publiek bekend van t.v.series OVERSPEL en DIVORCE. In JUDAS speelde zij de moeder van Holleeder. In musical Soldaat van Oranje koningin Wilhelmina. Bij Theatergroep Dorst speelde zij haar alom bejubelde solo COCO CHANEL.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 15,00