Strijkkwartet en piano spelen werken van Schumann en Elgar.

Pianokwintetten

Fris, melodieus, modern, bekend en onbekend, donker en melancholisch, vrolijk, meditatief, krachtig, passievol, opwindend, mysterieus, spontaan, complex, uitdagend, sfeervol, sprankelend.

Al meer dan dertig jaar weet het Valerius Ensemble ieder seizoen opnieuw een zeer aantrekkelijk kamermuziekprogramma samen te stellen. Fris, melodieus, modern, bekend en onbekend, donker en melancholisch, vrolijk, meditatief, krachtig, passievol, opwindend, mysterieus, spontaan, complex, uitdagend, sfeervol, sprankelend.

Met componisten als Haydn, Dvořák, Mozart, Schumann, maar ook Elgar, Bruch, Krol en Badings.
In wisselende bezettingen, van hoorn solo tot sextet. Het komt allemaal voorbij in dit nieuwe seizoen, uitgevoerd als zondagmiddagconcerten in de Arke Zaal. Klassieke kamermuziek in de mooiste vorm, gespeeld op topniveau.

SCHUMANN EN ELGAR
Mogelijk beïnvloed door de vredige omgeving waarin Elgar in de zomer van 1918 verbleef schreef hij het Pianokwintet in a op.84. “Writing wonderfull new music” was de reactie van zijn vrouw Alice. Grote kamermuziek met de volle klank van een heel orkest. Met de toen ongebruikelijke toevoeging van een piano aan het klassieke strijkkwartet schreef Schumann in 1842 het Pianokwintet in Es op.44. Een schoolvoorbeeld van interactie tussen kwartet en piano.

Wanneer

-