Wandelroute Grimberg

  • Type
    Wandelen
  • Afstand
    7,1 km
  • Duur
    1:47
  • Verbrande calorieen
    857 kcal
  • Knooppunten
    12
  • Locaties
    4

Het gebied De Grimberg ontleent zijn naam aan een kasteel dat hier vele eeuwen het landschap bepaalde. Wandel langs de Regge en door het afwisselende coulisselandschap en ontdek de overblijfselen van het kasteel en maak kennis met de buurtschappen Zuna en Notter.

Startpunt

Start vanaf het startpunt Grimberg van het Wandelnetwerk, Klokkendijk 14 in Notter, bij de Grimberghoeve. Volg vanaf hier de blauwe pijlen van het wandelnetwerk.

  1. De Grimberghoeve

    De Grimberghoeve

    Geniet van moeders befaamde appeltaart, zomertaart of één van de vele alle andere lekkernijen op onze kaart. Neem een kijkje op de landschapscamping of bij onze Hereford natuurkoeien. Tevens een heerlijk stukje natuurvlees bij ons te koop.

  2. Wandelknooppunt N71

  3. Wandelknooppunt N72

  4. Wandelknooppunt O32

  5. Wandelknooppunt O31

  6. Vakantiepark Mölke

    Vakantiepark Molke

    Aan het kabbelende riviertje de Regge, omgeven door een prachtig landschap en rustieke Twentse boerderijen ligt Vakantiepark & Partycentrum Mölke. Moderne en veelzijdige voorzieningen, zoals de binnenspeeltuin, het verwarmde zwembad, de mobile homes, chalets of Reggehooibergen met privésauna.

  7. Wandelknooppunt N10

  8. Notter en Zuna

    Notter en Zuna

    Langs het meanderende landschap van de Regge ontstonden de buurtschappen Notter en Zuna. Vanaf de middeleeuwen op de dekzandruggen- en koppen langs de Regge, vanaf de nieuwe tijd de randen van het veen in en vanaf de twintigste eeuw werd het veen grootschalig ontgonnen.

  9. Wandelknooppunt A33

  10. Wandelknooppunt G57

  11. Wandelknooppunt G72

  12. Wandelknooppunt G74

  13. Wandelknooppunt N42

  14. Havezate Grimberg

    Havezate Grimberg

    De restanten van de havezate Grimberg liggen verscholen tussen oude eiken beuken. Van het oude kasteel zelf is niets meer over. De toegangspoort, het grachtencomplex en het parklandschap zijn nog wel herkenbaar.

  15. Wandelknooppunt N21

  16. Wandelknooppunt N22