Uitkijktoren Woldberg - 4,5 km

 • Type
  Wandelen
 • Afstand
  5,0 km
 • Duur
  1:14
 • Verbrande calorieen
  595 kcal
 • Knooppunten
  10
 • Locaties
  4

Residence de Eese is een van die bijzondere familieparken waarbij de gast zich de “Koning te Rijk” voelt. Buiten een aantal zeer bijzondere groepsaccommodaties (12 – 28p) en luxe chalets kunt u hier ook kamperen, van luxe met eigen privé sanitair of op super

Startpunt

Deze wandelroute hebben wij speciaal voor u samengesteld! Natuurgebied De Woldberg en Heerlijkheid de Eese zijn zeer afwisselende gebieden met bos (440 ha), heidevelden, landbouwgronden (360 ha) en een nationaal monument: "Kasteel de Eese".

Start bij Residence de Eese en sla links af de Bultweg op. Houd links aan de Bergweg op en neem de eerste rechts (voor "Fredeshiem" langs). Begin uw route bij B30.

 1. Residence De Eese

 2. Wandelknooppunt B35

 3. Wandelknooppunt B30

 4. Wandelknooppunt B31

 5. Wandelknooppunt B32

 6. Wandelknooppunt B33

 7. Wandelknooppunt B43

 8. Uitkijktoren Woldberg

  Uitkijktoren Woldberg

  Vele jaren stond op de Woldberg een brandtoren van de Overijsselse Bosbrandweer, maar deze is in de loop van de tijd afgebroken. Een klein stukje verderop in de nabijheid van het theehuis is de huidige toren gebouwd.

 9. Tuks Theehuisje

  Tuks Theehuis

  In 2004 werd er een theehuis geopend in de oudste boerderij op de Woldberg. Hier bevindt zich ook een informatiepunt van Staatsbosbeheer. De naam Woldberg is ontstaan doordat het gebied rond de Woldberg `t Wold werd genoemd.

 10. Wandelknooppunt B42

 11. Wandelknooppunt B41

 12. Wandelknooppunt B40

 13. Woldberg

  Sage Woldberg

  Aan de Woldberg is een sage verbonden. Hierin wordt verhaald dat tijdens een overstroming van de Zuiderzee onder aan de Wolberg een bootje is vergaan waarmee een jonkheer zijn goud in veiligheid wilde brengen. Het goud is nooit teruggevonden.

 14. Wandelknooppunt B34