Buiten aan de Dinkel

Buiten aan de Dinkel is een Bed & Breakfast & vakantiewoning op een prachtig landgoed en historisch erf. Gelegen aan de rand van Overdinkel en aan het Lagapad.

Historisch erf en landgoed

De bed & breakfast en vakantiewoning staan op een historisch erf. Het erf bestond al in de middeleeuwen. Zoals de naam al zegt, liggen de B&B en vakantiewoning aan de Dinkel. Een prachtig landgoed om op te verblijven. Anno 2022 is het een volwaardig Landgoed geworden. Erve Dingeman ligt aan een doodlopende zijweg van de Glanestraat in Overdinkel in de nabijheid van het kerkdorp Glane.

Over dit natuurhuisje

De bed & breakfast kamer heeft een eigen ingang. Je komt via het ruime terras met een vrij uitzicht over het Dinkeldal in de woonkamer. In de woonkamer kun je loungen en staat er een mooie eettafel. Je ontbijt wordt in de kamer geserveerd en je kunt zelf thee en koffie zetten. De slaapkamer bereik je door met een trap omhoog te gaan. Deze is verdeeld in het slaapgedeelte en een zit/relax gedeelde (Je kunt hier eventueel ook één of twee kinderbedjes neerzetten). Aan de slaapkamer zit een ruime privé badkamer met een douche, toilet en wastafel met alle benodigdheden.

Vakantiewoning

Ruimte, rust en natuur vind je in het vakantiehuis Buiten aan de Dinkel gelegen op het landgoed Erve Dingeman in Overdinkel. Het ruime vakantiehuis heeft op de eerste verdieping 3 slaapkamers. Slaapkamer 1 heeft 2 bedden van 1.90 bij 2.00. Deze kamer heeft ook een eigen wastafel. Slaapkamer 2 en 3 hebben beide een tweepersoonsbed van 1.40 bij 2.00. Ieder bed heeft twee eenpersoonsdekbedden en zijn bij aankomst opgemaakt. Voor iedere gast ligt en een handdoek-set klaar. Op de begane grond bevindt zich de separate wc en een badkamer met douche en wastafel. De woonkamer heeft een schuifpui naar het overdekte ruime terras.

Vanaf het terras kijk je uit naar de Dinkel en het Dinkeldal. In de tuin van het vakantiehuis vind je een zitkuil met een vuurschaal. De keuken grenst aan de woonkamer. Voldoende keukenlinnen is aanwezig en de koffie wordt gezet door een koffiezetapparaat (filters aanwezig). Voor een impressie van de nieuwe vakantiewoning bekijk onderstaande fotos.

Natuur en omgeving

De accommodaties liggen direct aan verschillende wandel en fietsroutes. Restaurants, terrassen en winkels vindt je in Overdinkel (2 km), Gronau, Duitsland (3 km) en Losser (4 km). Landgoed Erve Dingeman wordt omsloten door verschillende natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Vanaf het station in Gronau kun je naar de historische stad Münster of naar de levendige studentenstad Enschede. Er zijn bijzonder veel uitstapjes te maken in de omgeving. In de accommodaties ligt een dikke informatiemap van de Tourist Info met daarin alle schatten van de gemeente Losser, Twente en Duitsland. Natuurlijk kun je ook alleen op het terras en in de tuin zitten om te genieten van de rust en de stilte. Het enige verkeer wat je ziet en hoort zijn een paar reeën, hazen, fazanten en soms een ijsvogeltje.

Buiten aan de Dinkel ligt vlak aan het vernieuwde Lagapad en er komen verschillende routes langs.

Vakantiewoning Buiten aan de Dinkel

voorzieningen

Ligging

  • Aan het water

Voorzieningen B&B kamer

  • Eigen badkamer
  • Koffie/Thee faciliteiten
  • Terras