FBK-Stadion

Het Fanny Blankers-Koen Stadion heette oorspronkelijk Stadion Veldwijk, naar het sportpark waar het deel van uit maakt. Sinds de FBK-Games in 1981 is het in gebruik als atletiek stadion.

De hele week wordt het stadion gebruikt voor breedtesportactiviteiten. In de periode 2004-2005 is het stadion geheel vernieuwd. Bij deze vernieuwing is er een 8-laans rondbaan aangelegd met buiten het stadion een 400 meter ronde 4-laans inloopbaan. Daarnaast is er een nieuwe hoofdtribune gebouwd. Vlak voor de 2007-editie van de FBK-Games werd ook de nieuwe tribune, met een capaciteit van 15.000 toeschouwers, rondom de baan opgeleverd. Het stadion voldoet aan alle internationale eisen en is dus een internationale topaccommodatie.

Het stadion is een ontwerp van het architectenbureau "Leijh, Kappelhoff, Seckel, Van den Dobbelsteen" uit Hengelo. Voor het stadion staat een levensgroot beeld van Fanny Blankers-Koen. Het door kunstenares Antoinette Ruiter gemaakte bronzen beeld werd in 2007 na de renovatie van het stadion onthuld. Dit werd gedaan door de zoon van de in januari 2004 overleden atlete en de Britse oud-atleet Sebastian Coe.

voorzieningen

Toegankelijkheid

  • Er is een trap aanwezig