Vier je binnenkort je vakantie, maar heb je nog geen idee waar je naartoe gaat? Of heb je een drukke periode achter de rug en kom je graag tot rust in een groene omgeving? Wijhe is een dorp in de gemeente Olst-Wijhe en ligt tussen Zwolle en Deventer. Het dorp ligt aan de rivier de IJssel en is een geliefde bestemming voor mensen die er graag tussenuit willen. In het dorp en de directe omgeving is van alles te doen, dus strijk hier gerust neer met je auto, camper of caravan.

Kom tot rust

De mooiste plekjes van Wijhe

Het dorp heeft een aantal opmerkelijke bezienswaardigheden. Indrukwekkend is bijvoorbeeld de Nicolaaskerk. De oudste delen van deze kerk dateren uit de 13e en 14e eeuw. Zoek je graag de natuur op? Trek er dan op uit in de Buitenwaarden, een natuurreservaat in de uiterwaarden aan de IJssel. Je treft hier verschillende soorten eenden aan, bijvoorbeeld de slobeend, grutto, tafeleend en smient. Van 1 mei tot 1 november is dit natuurreservaat ook per fiets te bereiken. Neem zeker je camera mee om een aantal mooie plaatjes te schieten of gebruik hiervoor je smartphone.

Ontdek het natuurrijke Salland

Niet alleen de IJssel en de Buitenwaarden zijn indrukwekkende natuurfenomenen, dit geldt ook zeker voor het prachtige Salland. Deze regio boordevol heide en bossen leent zich uitstekend voor liefhebbers van wandelen en fietsen. Bekend hier is natuurlijk de Sallandse Heuvelrug en de mogelijkheid om paard te rijden. In het Nationale Park Sallandse Heuvelrug is van alles te doen en jong en oud geniet hier dan ook van een indrukwekkende omgeving.