De Ulebelt

Lekker buiten zijn, spelen op de beide natuurspeelplekken, kennismaken met de landbouwhuisdieren van de Kinderboerderij, genieten van de

Lekker buiten zijn, spelen op de beide natuurspeelplekken, kennismaken met de landbouwhuisdieren van de Kinderboerderij, genieten van de natuur, inkopen doen bij de boerderijwinkel en even neerstrijken op het terras. De Ulebelt is hèt centrum voor natuur, milieu en duurzame ontwikkeling in Deventer. Een groene oase in de bebouwde omgeving!

De Ulebelt vormt als groen hart midden in een nieuwe woningbouwlocatie de perfecte uitvalsbasis voor een lekker dagje uit. Maar ook buiten het terrein laat De Ulebelt zien hoe duurzaamheid in de praktijk er uit kan zien. Met projecten zoals energiebesparing bij huurwoningen (Rivierenwijk); regenwaterafkoppeling; Ruimte voor de Rivier (Expeditie Uiterwaard) afvalreductie en Diftar werkt De Ulebelt samen met uiteenlopende partners binnen en buiten Deventer. De Ulebelt inspireert en betrekt de inwoners van Deventer -kinderen, jongeren en volwassenen- actief bij natuur, milieu en duurzame ontwikkeling.

Vanaf half mei t/m na de zomer is er wekelijks een boerderijwinkel op woensdag- en zaterdagmiddag, met eigen geteelde groenten, zaden, honing en streekproducten.

In de zomer is er op woensdag-, vrijdag- en zondagmiddag verkoop van heerlijke ijsjes, koffie, thee, sapjes en kleine versnaperingen vanuit de Kikkerkeet, op andere dagen vanuit het hoofdgebouw.

Vanaf medio juli t/m eind augustus is er elke woensdagmiddag een leuke kinderactiviteit. Kom je ook?!

Contactgegevens

De Ulebelt

voorzieningen

Toegankelijkheid

  • Invalidentoilet
  • Rolstoeltoegankelijk