Oldruitenborgh

In een landschapspark aan de zuidelijke rand van het oude Vollenhove ligt Oldruitenborgh. Het is eind 15e eeuw gebouwd door de toenmalige schout van Vollenhove, Egberts Pelgrim van den Ruthenberghe. De achtergevel stond destijds in de stadsgracht.

Na een aantal overervingen via de familie Echten, kwam het goed bij Johan van Echten, die in 1619 overlijdt. Daarna vererfden zowel Oldruitenborgh als de daarbij gelegen Cloosterhorst aan zijn zoon Johan van Echten de jonge. Deze was in eerste huwelijk getrouwd met Dirkje van Brienen. Nadat zij was overleden, hertrouwde Johan met Agnes Beninga tot Grimersurn. Helaas bleven zijn beide huwelijken kinderloos. Johan liet vastleggen dat Agnes na zijn overlijden het vruchtgebruik van zijn beide huizen in Vollenhove zou genieten.

Het huidige huis is waarschijnlijk een overblijfsel van een laatmiddeleeuws huis dat in de tweede eeuw van de vijftiende eeuw gebouwd werd. Daarna zijn er diverse grote verbouwingen geweest.

Het landgoed, dat midden in Vollenhove ligt, is 10 jaar geleden verbouwd tot hotel, restaurant, vergaderlocatie en trouwlocatie voor feesten en partijen.

voorzieningen

Toegankelijkheid

  • Invalidenparkeerplaats
  • Invalidentoilet

Wifi

  • Gratis Wifi