Landgoed Eversberg

Ter hoogte van Nijverdal ligt De Eversberg, een historische parel uit 1612. Op deze plek stond ooit een oud landgoed dat bewoond werd door de bekende textielfabrikant Thomas Ainsworth. Mede dankzij de inzet van vrijwilligers is deze historische plek in de afgelopen jaren opnieuw vormgegeven.

Deze geliefde plek, centraal gelegen in het dorp Nijverdal, leent zich goed voor het maken van een korte wandeling. Al wandelend door het gebied ontdek je oude lanen, de Engelse tuin van rododendrons, stinzenplanten en bloemen maar ook de verhalen van de eeuwenoude bewonersgeschiedenis. Voor kinderen is De Eversberg een fijne plek mede door de aanwezigheid van natuurlijke speelelementen, zoals de kijkheuvel met kurkentrekkerspad.

De geschiedenis van landgoed de Eversberg voert naar de 14e eeuw, toen de naam voor het eerst werd vermeld. Gelegen op een zandkop aan de rivier de Regge heeft dit landgoed al eeuwenlang een enorme aantrekkingskracht op haar adellijke bewoners. Het hoofdhuis, de boerderijen en het landschap zijn altijd volgens ‘de laatste mode’ gemoderniseerd. Kenmerken van deze vroege landschapsstijl zijn nog vindbaar op het landgoed.