Natuurgeheimen

6 Leuke Vechtdal natuurweetjes

2 minuten opladen
696 x bekeken
6
Speurtochten

In het Vechtdal organiseert Staatsbosbeheer verschillende speurtochten. Tijdens de tocht moet je één van de natuurschatkisten zoeken. Met je team, dat je kunt indelen met types als voerman, das, knoflookpad of verre kijker, ga je grappige vragen en opdrachten voldoen, die je kunt oplossen met spullen uit de kist. Dus zet je zintuigen op scherp en ga!

meer informatie
5
Lammetjesdag

Ieder voorjaar is het feest bij schaapskooi de Lemelerberg. Dan is het namelijk en mag je naar hartelust knuffelen met de jonge dartelende lammetjes. Naast lammetjes knuffelen zijn er allerlei knutselactiviteiten, koffie met krentenwegge en muziek. En zelfs de hond mag mee, mits aangelijnd.

meer informatie
4
Sterrenwacht

De sterrenhemel blijft iets speciaals en is een leuk onderwerp voor jong en oud. Bij de Sterrenwacht in Dalfsen leren ze je van alles over de sterren en planeten en is er maandelijks een waarneemavond. Want vanuit het Vechtdal heb je ook prachtig uitzicht op de lucht en zeker op heldere dagen als de omstandigheden goed zijn, is dit een origineel uitje. Wist je dat je er ook kinderfeestjes kunt vieren? Origineel en leerzaam!

meer informatie
3
Natuurspeelplaatsen

In het Vechtdal vinden we het erg belangrijk dat kinderen buiten spelen. Daarom hebben we in de regio een aantal natuurspeelplaatsen, speciaal ingericht voor kinderen om lekker te kunnen spelen. Hutten bouwen, ravotten, rennen, klimmen, het kan en mag er allemaal. Van kinderroutes tot speelbos, kinderen spelenderwijs leren wat er in de natuur groeit en leeft wordt dankzij de speelnatuur een waar feest.

meer informatie
2
Fotografiehut Lemelerberg

Iedereen is tegenwoordig fotograaf dankzij de smartphone en tablet. En dat levert, zeker in de na-tuur, soms hele mooie taferelen op, als je dat scherm combineert met natuur. In samenwerking met natuurfotograaf Han Bouwmeester is er op de Lemelerberg een fotohut gemaakt. Vanaf hier kun je verschillen-de soorten vogels spotten en op de gevoelige plaat vastleggen. Je moet er een potje geduld voor open trekken, maar vanuit de hut, die is ingegraven en waar je verdekt uitkijkt op het water, kan je bijvoorbeeld de Gekraagde Roodstaart, Roodborststapuit en Goudvink zien! Dat is bijzonder, een leuk uitje voor opa, papa en stoere zoons bijvoorbeeld. Vergeet je vogelgids niet!

meer informatie
1
Flora & Fauna

In het Vechtdal groeien en bloeien bijzondere planten en leven bijzondere dieren die zich in het landschap erg thuis voelen. Wil je weten welke dat zijn? Staatsbosbeheer heeft heel veel verschillende activiteiten en boswachter Nico Arkes gaat graag mee op ontdekkingstocht door het Vechtdal!

meer informatie

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden