Bakkerij van der Most

Vestiging Heino is compleet vernieuwd. Hierbij is extra aandacht geschonken aan het verlichtingsplan en de banketkoeling. Tevens is de Dalfser Mop (het unieke streekkoekje) dit jaar erkent als immaterieel erfgoed van Nederland en werd de oliebol bekroond met goud en uitgeroepen tot lekkerste van Overijssel.

Bestel van alles bij Bakkerij van der Morst. Als je voor 17.00 besteld is het de volgende dag al in huis. Gratis bezorging bij bestellingen vanaf € 25,00

Check het aanbod hier

Het is 1961, van de negen bakkerijen die Lemelerveld in dit jaartal telt, besluiten er vier de handen ineen te sluiten om LemBa BV op te richten. LemBa is de afkorting voor Lemelerveldse Bakkers. Dit samenwerkingsverband bestond uit bakkerij Beukenkamp, bakkerij Jansen, bakkerij Zwakenberg en bakkerij Timmerman. De bakkerijen besloten op een centrale plek te gaan bakken: de keuze viel op bakkerij Timmerman aan de Brugstraat.

In die tijd was het beroep bakker een lichamelijk zwaar beroep. De bakker ging na zijn lange nachtdienst door met het brood bezorgen. Destijds was het huis-aan-huis bezorgen van brood erg populair. Een bakkerij runnen deed je met het hele gezin. ‘Ondanks dat mijn man gekozen had voor het bakkersvak, hielp ik vaak met schoonmaken, verkopen en met het bezorgen van het brood en banket. Ik heb dit werk altijd met veel plezier gedaan!’, aldus één van de bakkersvrouwen van LemBa BV.

voorzieningen

Faciliteiten

  • Bezorgen