Verrassende routes

Ontdek het Twentse landschap per fiets

2 minuten opladen
391 x bekeken

In Twente is veel te ontdekken en te zien. Hieronder vind je enkele fietsroutes die je langs bijzondere plekjes in Twente brengen. Onderweg is het genieten van mooie kastelen en boerderijen, gezellige dorpjes en prachtige natuur. Pak je fiets en geniet van de frisse buitenlucht en de weldadige stilte.

6
Fietsroute: Het authentieke van Oost Twente

Het authentieke van oostelijk Twente Dicht bij de grens met Duitsland is het Twentse landschap prachtig. Denekamp is een van de grootste dorpen in de regio. De fietsroute brengt je langs de Molen van Oude Hengel en het landgoed Singraven met het statige Huis Singraven, het koetshuis en de waterradmolen.

5
Fietsroute: Rondje Oldenzaal

Rondje Oldenzaal
Je fietst door een parkachtig landschap vol bomen, waar heuvels het landschap een extra dimensie geven, een ideale streek voor rustzoekers en fietsliefhebbers. Wil je een fietsweekendje weg, boek dan een overnachting bij het Landgoedhotel De Wilmersberg waar de fietsroute begint en eindigt.

4
Smaakfietsroute

Smaakfietsroute Ootmarsum-Denekamp Onderga het Twentse ritme van het landleven en laat je langzaam betoveren door de streek. Geniet van de vele proeverijen, ambachtelijke streekproducten, streekmarkten, picknicks op landgoederen en boerderijbezoeken. Je fietst door de natuur en bij een aantal culinaire stops kan je de streek letterlijk proeven.

3
B&B Erve Fakkert

Bij B&B Erve Fakkert is de voormalige molenaarsschuur omgetoverd tot een prachtig gastenverblijf. Op het eeuwenoude boerenerf Erfgoed Bossem kan je verblijven in een KoeStersuite, knusse boerderijkamer, sterrenkubus of safari lodgetent. Graag een hotel? Bij Hotel Droste kan je logeren én genieten van local food. Ook Hotel de Schout is een prima uitvalsbasis om Twente te ontdekken!

2
Overnachten

Als je Twente goed wilt verkennen, is het leuk om een weekend, een week of langer in de streek door te brengen. Fijne logeeradressen zijn er genoeg!

1

Meer routes ontdekken? Bekijk alle fiets- en wandelroutes in Overijssel.

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden