"Hè, hebben we dit gewoon in Nederland?" Ja, je kunt verrast worden in Overijssel. Hier vind je tal van bijzondere plekken die je niet zomaar verwacht in Nederland. Bijvoorbeeld het Hollands Venetië: het waterrijke Giethoorn en een uniek kunstplaatsje in Twente: Ootmarsum. Of wat dacht je van de Hanzesteden die vroeger dé steden van Nederland waren. Vestingsteden die bruisen en waarbij de historie nog zichtbaar is.

On-Nederlandse plekken, gewoon in Overijssel.

Het is er nog; een plek in Nederland waar het leven puur en ongecompliceerd is. Waar mensen naar elkaar omzien. Waar je kunt genieten van uitgestrekte natuurgebieden, kilometerslange fiets- en wandelpaden, karakteristieke dorpen en historische steden. En dan hebben we ook nog heuse kastelen, bergen, wijngaarden, de grootste diversiteit aan natuur en nog véél meer! Welkom in Oost!

Steden en dorpen

Op de kaart

Wandelen, fietsen, varen, paardrijden

Ontdek de mooiste routes in Overijssel

Sportievelingen en natuurfans opgelet: in Overijssel kun je op veel plekken actief in het groen zijn. Zonder dat je in de file fietst, wandelt, paardrijdt of vaart. Een natuurlijker oplaadpunt vind je niet. Volg een knooppuntenroute over de Sallandse Heuvelrug of ga je eigen weg op de Lemelerberg. Wandel langs landgoederen of neem een route langs de IJssel of Vecht.