Van feesten in de stad tot ronddwalen bij recreatiepark Het Hulsbeek, van survivallen en karten tot genieten op een gezellig terras aan de Groote Markt, het kan allemaal in Oldenzaal. Een eeuwenoude stad met een fijne bourgondische sfeer. Dat je in Oldenzaal de Twentse gastvrijheid gaat ervaren is zeker; in de winkelstraatjes of tijdens de feestelijke evenementen die Oldenzaal biedt.

De glimlach van Twente

Oldenzaal, gelegen tussen de steden­band Enschede, Hengelo, Almelo en het Nationaal Landschap Noord-oost Twente, is een energieke en bruisende stad. Niet voor niets wordt de stad ook wel de ­Glimlach van Twente genoemd. In het centrum staat de rond 1150 gebouwde St. Plechelmusbasiliek, gebouwd van Bentheimer zandsteen in westfaals-romaanse stijl. Een echte eyecatcher. Een aanrader: beklim de 61 meter hoge, imposante toren met een Tourist Info gids. Je brengt een bezoek aan de klokkenkamer en wordt beloond met een geweldig uitzicht over de omgeving.

Exclusief winkelen

In de gezellige winkelstraten en in de twee overdekte winkelcentra vind je ruim vijftig exclusieve modewinkels, veelal familiebedrijven. Maar ook winkels met onder andere woonaccessoires en leuke hebbedingen vind je in de stad. Zin in wat lekkers? Genoeg gespecialiseerde winkels met lekkernijen als kaas, noten, luxe bonbons en wijnen. Moe van al dat winkelen en even bijkomen? Dat doe je in een van de vele horeca­gelegenheden. Van tapas tot grand-café, van lunchroom tot pizzeria, van knus cafeetje tot bierlokaal.

Twentse gezelligheid

In het centrum van Oldenzaal vinden regelmatig kleine en grote evenementen plaats. De meest bekende zijn het ­carnaval en de Boeskool is Lös: het Oldenzaalse zomerfeest. Vijf dagen lang genieten van straattheater, een braderie, een kinderdorp, muziek en lekker eten. Over Twentse gezelligheid gesproken