Landgoed Warmelo

Middeleeuws Kasteel uit 1339 in Diepenheim met opengestelde tuinen. In het verleden heeft Prinses Armgard, de moeder van Prins Bernhard, hier gewoond.

Landgoed Warmelo is gelegen aan de rand van het stedeke Diepenheim in de gemeente Hof van Twente. In 1952 is het huis aangekocht door Prins Bernhard. Zijn moeder, Prinses Armgard heeft tot haar dood in 1971, het huis bewoond.

Kasteel Warmelo, een eeuwenoud landgoed

Koninklijke allure
Prinses Beatrix en haar zussen kwamen graag bij hun oma Prinses Armgard op bezoek. Kasteel Warmelo was een warm adres voor de Oranjes. Niet voor niets spraken ze van het 'Warme Lo' en het 'Koude Loo' (Paleis het Loo waar oma Wilhelmina woonde). De prinsessen konden op Warmelo genieten van de prachtige tuinen en de grote gazons. Er waren volières met exotische vogels, én een aap. In het park konden ze heerlijk spelen en wandelen.

In 1976 is het landgoed verkocht aan de familie Avenarius, die het landgoed in gebruik heeft en het kasteel bewoond. Het kasteel zelf is dan ook niet geopend voor publiek.

Tuin en park
Het kasteel wordt omgeven door een park, met een totale oppervlakte van 7 hectare. Via een gemarkeerde wandelroute maak je kennis met vier eeuwen tuin-architectuur: 16e en 17e eeuwse franse stijltuin met onder anderen een rococovijver, beelden, een rozentuin en een vogeltuin; een in de 18e eeuw in Engelse stijl aangelegd pinetum, een berkenlaan, een sterrebos en vijverpartijen. Het Warmelo bezit een grote collectie azalea's, grote rododendrons, exotische planten en vele kuipplanten.

Horeca
Bij Kasteel Warmelo is het heerlijk vertoeven in het koetshuis of op het ruime terras (zowel in de zon als in de schaduw) met uitzicht op het kaasteel. Je kunt hier genieten van een goede kop koffie, taart en broodjes. Lees meer over de horeca.

Ingang en parkeren
De ingang en de parkeerplaats van het landgoed vind je aan de Borculoseweg in Diepenheim. Parkeren is gratis.

Tip: navigeer naar Borculoseweg 24, dit is niet het adres maar het laatste huis in de bebouwde kom. De ingang naar de parkeerplaats vind je 200 meter buiten de bebouwde kom.

Op deze historische buitenplaats kun je gebruik maken van de diverse faciliteiten die het landgoed biedt.

  • Stijlvol trouwen
  • Vervoer per historisch rijtuig
  • Feestelijke recepties
  • Vergaderen in historische omgeving
  • Intieme concerten
  • High Tea
  • Cursussen en voordrachten

Honden zijn niet toegestaan.

voorzieningen

Toegankelijkheid

  • Elektrische rolstoeltoegankelijk
  • Rolstoeltoegankelijk