Overijssel staat voor eerlijke zuivel

Een glaasje melk in de ochtend, een broodje met kaas als lunch en een bakje yoghurt na het avondeten. Het eten van zuivel is ons met de paplepel ingegoten - soms letterlijk. In Overijssel produceren veel boerderijen eerlijke zuivel. Denk aan biologische yoghurt en rauwe melk. Ga langs bij deze zuivelboerderijen en kom achter alle geheimen.

Puur Vechtdal - Ommen

Dit melkveebedrijf ligt midden in Vechtdal. Hier wordt dagelijks op ambachtelijke wijze zuivel geproduceerd: volle melk, karnemelk, yoghurt, kwark, boerenvla. Geniet hier van ambachtelijke zuivel en maak vervolgens een mooie fietstocht door het Vechtdal of breng een bezoek aan Ommen.

Kaasmakerij Heileuver - Dalmsholte

De veestapel van Heileuver bestaat uit Frisian-Holsteiners. Ze worden twee keer per dag gemolken en bijna alle melk wordt verwerkt tot boerenkaas, een traditioneel beschermt product. Streekgebonden kaas kun je letterlijk nemen: boerenkaas smaakt in elke regio anders. Kom langs en ervaar het zelf!

Zuivelboerderij Möllinkwoner - Ambt Delden

Elise Elbert is kaasmaker en heeft zich gespecialiseerd in kaas van rauwe koemelk. Door toevoeging van kruiden maakt ze verschillende smaken. Bijzonder: alles gebeurt door Elise zelf, met de hand. Bij deze kaasmakerij zit ook een bierbrouwerij - een heerlijke combinatie!

Kaasboerderij Keuper - Hengevelde

Een kaasmakerij waar met kennis en liefde voor het vak wordt gewerkt. De ambachtelijke kaas en andere zuivelproducten worden gemaakt van de melk van eigen koeien. In de winkel vind je ook diverse streekproducten.

Erve Slendebroek - Zwolle

Dit agrarische familiebedrijf bereidt dagelijks zuivel met A2-melk van eigen koeien. Alle zuivelproducten dragen het keurmerk ‘Echte boerderijzuivel’. Combineer een bezoek aan dit bedrijf met een fietstocht of wandeling door polder Sekdoorn.

Erf 1 - Kampereiland

Op de Mandjeswaard, een onderdeel van het mooie Kampereiland, vind je boerderij Erf 1. Hier wordt biologische melk op ambachtelijke wijze geproduceerd en verwerkt tot biologische zuivelproducten. Kom langs en beleef het verhaal achter het product. Bezoek de stal, kijk hoe de producten worden gemaakt.

Weerribben Zuivel - Nederland

Aan de rand van het Nationaal Park de Weerribben ligt de biologische zuivelboerderij van familie De Lange. En met zuivel bedoelen we melk, kaas, yoghurt, kwark, pap, vla boter, koffiemelk, skyr … Leuk: combineer een bezoek aan deze boerderij met een fiets- of wandeltocht. Je vindt hier gratis routes.

Meulenhorst - Ommen

Bij dit biologische melkveebedrijf en ijsboerderij is speciaal voor bezoekers een rondleiding op het erf gemaakt. Je volgt hier het Koepad en komt langs allerlei interessante plekjes. Er is ook nog een sportief hinkelspel en er staat een houten koe om te melken.

Knapenvelder - Raalte

Gehakt, biefstuk, schenkel… Bij Landwinkel De Knapenvelder vind je puur rundvlees van eigen boerderij. In de landwinkel vind je boerderij- en streekproducten, zoals verse zuivel, boerenijs en wijn. Je kunt de boerderij ook beleven door koeien te kijken op klompen. Ga langs bij pasgeboren kalfjes, proef rauwe melk en ontdek de melkrobots.