Doe-tips

8 tips om te doen in Nationaal Park Weerribben-Wieden

3 minuten opladen
8245 x bekeken

Dompel je onder in een oase van ruimte, rust en bijzondere natuur. Nationaal Park Weerribben-Wieden is een sensatie voor de zintuigen. Ruik de geur van frisgroene bladeren, hoor zwarte sternen overvliegen en haal je vingers door hooilanden vol bloemen. Deze 8 uitstapjes móet je gedaan hebben bij een bezoek aan dit natuurgebied.

8
Varen

De Weeribben en De Wieden ontdek je het allerbeste op het water. Natuurmonumenten verzorgt de boottochten in De Wieden, terwijl Staatsbosbeheer vaarexcursies aanbiedt in De Weeribben. Zo kun je speuren naar reeën terwijl het schemert of ontdek je overdag aalscholvers of moerasvogels. Je kunt ook zelf een fluiterboot huren!

Huur gelijk je bootje
7
Wandelen en fietsen

Niet alleen varend, ook wandelend en fietsend ontdek je wat dit natuurgebied zo bijzonder maakt. Voor kinderen is het vlonderpad of laarzenpad ontzettend leuk. Je kunt natuurlijk zelf een fiets- en wandeltocht uitstippelen, maar er zijn ook speciale fiets- en wandelroutes zoals een weidevogel fietsroute.

Bekijk alle routes
6
Eendenkooi De Grote Otterskooi

Eendenkooien werden vroeger gebruikt om eenden te vangen voor consumptie. Tegenwoordig worden ze alleen nog gebruikt voor excursies en het ringen van vogels. De Grote Otterskooi in Nationaal Park Weerribben-Wieden is met 30 hectare de grootste eendenkooi van Europa. Je kunt een kijkje nemen door mee te gaan op vaarexcursie vanaf Bezoekerscentrum De Wieden.

Ga mee op excursie
5
Watertoren Sint Jansklooster

Beklim de watertoren aan de rand van de Wieden en geniet van een prachtig uitzicht op het park. De watertoren is elke zaterdag geopend van 11 tot 15 uur. Reserveer van tevoren via bezoekerscentrum De Wieden.

Reserveer nu
4
Bezoek aan Giethoorn

Giethoorn mag tijdens een uitstapje naar Nationaal Park Weeribben-Wieden niet ontbreken. In het Hollands Venetië kun je heerlijk varen, wandelen en fietsen. Maar geniet ook op een terrasje aan de gracht van de voorbijkomende bootjes. Er is hier van alles te doen!

Meer over Giethoorn
3
Museum Schoonewelle

Dit museum laat op een natuurlijke, kunstzinnige en educatieve wijze de relatie zien tussen natuur en mens. Er zijn zowel vaste als afwisselende collecties; van wildlife tot natuurfotografie. Voor kinderen zijn er speciale puzzeltochten, een speelhoek, museumtuin en filmhoek.

meer informatie
2
Theeschenkerij De Wieden

Met een drankje en een hapje geniet je lekker na van het varen, fietsen of wandelen in Nationaal Park Weeribben-Wieden. Bij Theeschenkerij De Wieden hebben ze zelfgemaakte appeltaart (aanrader!), een high tea met zoete en hartige hapjes en allerlei streekproducten.

Kom lekker genieten
1
Camping

Blijf je een weekend in De Weeribben of De Wieden? Goed idee! Overnachten kan op allerlei plekken vlakbij het natuurgebied. In hotels, bungalows, vakantiewoningen, appartementen of groepsaccomodaties; er is voor ieder wat wils. Zo ligt in het Overijssels Paasslo het kleinschalige vakantiepark en kun je je tent opzetten bij De Kluft

Boek je vakantie

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden