Op slecht een uur rijden vanaf veel plekken in Nederland ligt een avontuur op je te wachten. In het - toch nog best wel onontdekte - Overijssel valt nog zoveel te nieuws te ervaren. Wij zijn ervan overtuigd dat je ondersteboven raakt na een bezoek aan onze veelzijdige provincie. Want je gaat dingen ontdekken, die je niet had verwacht. Vlieg alvast met ons mee en ervaar verhalen die alleen zichtbaar worden als je nét dat beetje verder kijkt. Ga zelf op pad en beleef een mini-experience op hoogte. Of raak ondersteboven op één van de indrukwekkende uitzichtpunten.

Ontdek Overijssel

Vanuit de lucht

Met kijk op de sterren

Bijzonder overnachten in Overijssel

Naturescanner verrast door Overijssel

Overijssel verrast! Dat is wat ook Naturescanneer onlangs ondervond toen ze een midweekje in deze provincie waren. Ze bezochten het gebied bij de IJssel. Van de uiterwaarden tot de mooie bossen in de omgeving, het landschap blijft je keer op keer verrassen met haar veelzijdige karakter. Ze waren helemaal ondersteboven van dit stukje Overijssel en laten dat graag aan jullie zien met een passende fotoreeks.

Bekijk hun foto's en verhaal

ANWB selecteert: Overijsselse toppers

Wie denkt dat je voor een berg- of merenlandschap naar het buitenland moet heeft het mis. Overijssel heeft een divers landschap waarin bergen zeker niet ontbreken. Heuveltoppen als de Lemeler-, Archemerberg en Holterberg bereiken een hoogte tot wel 75 meter boven zeeniveau. De magnifieke vergezichten moet je gezien hebben.

4 tips van de ANWB om Overijssel te ontdekken

Wandelen in het Nationaal Park
Door bergen en dalen, door stad en land.

Op pad

In onze provincie geen massatoerisme. Geniet dus optimaal van de rust, ruimte en frisse lucht. En ontdek de verhalen die hier achter het landschap schuilen. Tip: steden, dorpen en natuur liggen hier dicht bij elkaar. Pak een route waarbij je gebruik maakt van de "best of both worlds".