Typisch Overijssel

De hipste en leukste festivals in Overijssel

  • 2 minuten opladen
  • 685 x bekeken

Leuke dingen doen met je vrienden betekent festivals bezoeken. Goed nieuws:
Overijssel barst van de leuke festivals! Ga volledig uit je plaat op een dance festival of laat het kwijl je in de mond lopen tijdens het chocoladefestival. Er is voor ieder wat wils.

In elke stad in Overijssel vind je leuke festivals; van kleine Hanzesteden als Elburg en Hattem tot de grote plaatsen als Zwolle en Zutphen. Deze mag je (eigenlijk allemaal) niet missen!

Festivals in Zwolle

Gedurende het hele jaar, maar zeker in de zomermaanden, knalt Zwolle uit zijn voegen. Het ene na het andere festival wisselt elkaar af. Ben je een echte lekkerbek, dan ga je naar Lepeltje Lepeltje of één van de foodtruckfestivals van Pistache. Lekkere drankjes scoor je bij het Wijnfestival en rasechte Bourgondiërs halen hun hart op tijdens het Grill BBQ Festival. Dansjes worden ook gedaan in Zwolle, bijvoorbeeld tijdens Pink Stereo aan de Wijthemerplas of het Let the Music play festival.

Festivals in Deventer

Het gezellige Deventer is vaak een decor voor demeest uiteenlopende festivals. Van het Rariteitenkabinet en Zeldzaam mooi festival, tot Eten op rolletjes en de Smaak van Deventer. Bierliefhebbers mogen de Bokbiertocht en het Iris Pub festival echt niet overslaan. Ook Tour de Terras is een aanrader.

Festvials in Zutphen

Chocoladeliefhebbers opgelet: in Zutphen kun jij je een dag lang onderdompelen in chocolade. Niet letterlijk, maar tijdens het Chocoladefestival kun je allerlei soorten chocolade proeven. In Zutphen vind je ook de festivals Jazz at the pubs, Zutphen Open Air, Live at the brons en Foodwall. Vergeet ook niet bevrijdingspop dat jaarlijks terugkeert!

Mis deze festivals ook niet!

We zeiden het al: in elke Hanzestad zijn leuke festivals. Mis deze 6 festivals dus ook niet:
1. Vestingval in Elburg
2. Doesburgse Hanzefeesten in Doesburg
3. Chocolade festival in Hattem
4. Doesburgse Binnenste Buiten in Doesburg
5. Blije Bietjes in Harderwijk
6. Lalaland in Harderwijk

Toon meer verhalen

Ook interessant