Voor de kleine ontdekker

Meivakantie in Overijssel

3 minuten opladen
259 x bekeken

Maak van je meivakantie een feest! Van een bezoek aan de boer tot klimmen en klauteren in Paasloo; in Overijssel is er van alles te beleven! Deze zeven activiteiten zijn leuk voor jong en oud. Geniet van de buitenlucht en ontdek wat Overijssel te bieden heeft.

7
Klimmen en klauteren in Paasloo

In Klimbos Avontuurlijk Paasloo kan je klimmen en klauteren met het hele gezin! Het klimbos is gelegen in het Paasloërbos dat vlakbij het Nationaal Park de Weerribben ligt. Ga samen op avontuur en beklim de vier verschillende parcoursen. De parcours zijn geschikt voor beginnende- en gevorderde klauteraars.

6
Vier de vrijheid

Bezoek het grootste bevrijdingsfestival van Nederland! Het bevrijdingsfestival Overijssel heeft meer dan 50 optredens en ruim 130.000 bezoekers. In Zwolle vind je diverse podia met optredens geschikt voor jong en oud. Geniet van de muziek en gezellige sfeer in de dynamische Hanzestad Zwolle

5
Spelen bij de boer

Op het platteland is er genoeg te beleven! In Overijssel vind je de leukste boerderijen die zeker een bezoekje waard zijn. Kinderen kunnen spelen in de speelboerderij, dieren knuffelen en bekijken hoe schapen worden geschoren. Bij Kinderboerderij Dondertman ontdek je het allemaal! Bij Roke’s Erf kan je het klomenpad lopen. Deze bijzondere wandelroute loopt dwars door stallen en boerentuinen.

4
Proef het witte goud

In het prille voorjaar steken de asperges in Overijssel hun witte kopjes al boven de grond uit. In april, mei en juni kan er geoogst worden. Proef de heerlijke smaak van deze verfijnde groente. Zin om actief bezig te gaan? Neem deel aan de Sallandse Aspergetocht. Deze mooie fietstocht leidt je door het Sallandse land en langs prachtige bezienswaardigheden.

3
Aardbeien plukken in de zelfpluktuin

Pluk zelf de lekkerste aardbeien in de zelfpluktuin van Kalter Aardbeien. Geniet na het plukken van je eigen aardbeien op het overdekt terras. Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin! Wil je meer weten over aardbeien? Dit kan door een rondleiding van Kalter Aardbeien te volgen. Zij vertellen je alle bijzonderheden rond de teelt, afzet en ontwikkelingen van aardbeien.

2
Kidsproof wandelroutes

Zin om de natuur in te gaan met je (klein)kinderen? Hiervoor hoef je niet ver van huis; in Overijssel vind je prachtige kidsproof wandelroutes. Zo zijn er in Overijssel diverse blotevoetenpaden. Trotseer boomstammen, modder en ondiepe grachten. Een blotevoetenpad bewandelen is een avontuur voor iedereen. Wil je liever geen vieze voeten? In de Sallandse Heuvelrug vind je een kabouterpad.

1
Pannenkoeken eten in Overijssel

Dé perfecte afsluiter voor de meivakantie is heerlijk pannenkoeken eten! Bezoek een van 6 lekkerste pannenkoekenrestaurants in Overijssel. Bestel de pannenkoek van de maand speciaal geselecteerd door pannenkoekenbakker André bij De Rheezerbelten of geniet van een pannenkoek met een bijzondere twist bij De Stroper

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden