Op smaaksafari

Happen en stappen: de 5 leukste culinaire wandelingen

 • 2 minuten opladen
 • 21857 x bekeken

Van asperge tot honing, weerribbenzuivel, verse paling en lokaal gebrouwen bier en wijn. In Overijssel wordt veel voedsel verbouwd. Ervaar de Overijsselse smaak tijdens een culinaire wandeling of walking dinner. Waar kun je happen en stappen in Overijssel?

Overijssel is een provincie waar smaak hoog in het vaandel staat. De inwoners zijn echte fijnproevers en dat zie je terug in het grote assortiment streekproducten. Veelal ambachtelijk en biologisch en altijd met liefde verbouwd. Deze walking dinners zijn leuk om te doen met vrienden, familie of als bedrijfsuitje!

 1. 5

  Wijnwandelpad Reestlandhoeve - Balkbrug

  Voor een wijn wandeling hoef je niet op vakantie naar Duitsland, Frankrijk of Italiƫ. Wijngoed de Reestlandhoeve bewijst dat Nederlandse wijnen ook de tong kunnen strelen. Wandel tussen de wijngaarden, proef de heerlijke Hollandse wijnen en neem na afloop een flesje lokale wijn mee.

 2. 4

  Smaakroute Zwolle - Zwolle

  Ben je een dagje in Zwolle? Ga voor een culinaire stadswandeling en ontdek de lekkerste winkeltjes van deze prachtige Hanzestad. Bij iedere locatie mag je proeven (dat laat je je natuurlijk geen tweede keer zeggen) en krijg je iets lekkers mee om in je goodybag te stoppen. Er zijn meerdere routes in Zwolle, namelijk de Vechtdal Smaakroute, de Hartige Smaakroute en de Zoete Smaakroute.

 3. 3

  Smaakroute Ommen - Ommen

  Ook Ommen kent een culinaire stadswandeling. Kom proeven bij de smakelijkste winkels. En dat niet alleen; elke winkelier vertelt je graag vol passie over hun heerlijke producten. Met een goedgevulde goodiebag ga je weer huiswaarts.

 4. 2

  Culinaire terrassentour - Almelo

  Ga happen en stappen in het mooie Almelo hier weten ze als geen ander hoe ze de smaakpapillen verwennen. Bij Tapas Solera word je ontvangen met twee heerlijke tapas, waarna je de weg vervolgt naar Dock 19. Hier staat de houtskoolgrill al aan. Je sluit de dag af bij restaurant De Sociƫteit met een heerlijk dessert en een kopje koffie of thee.

 5. 1

  Culinaire wandeling - Dalfsen

  Bij deze walking dinner kun je kiezen voor een korte route van 8 kilometer en een langere route van 13 kilometer. Welke afstand je ook kiest: deze culinaire wandeling is altijd een goed idee. Je start bij een restaurant naar keuze met een welkomstdrankje en amuse. Vervolgens wandel je een mooie route van restaurant naar restaurant. Laat je overal culinair verrassen!