Natuurgeheimen

Buiten de gebaande paden van De Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

  • 2 minuten opladen
  • 13327 x bekeken

Ontdek:

  • Welke gebieden wat rustiger zijn

  • Unieke kleinschalige slaaptips middenin de natuur

  • Meer informatie over het gebied

  • Route en parkeertips

In Overijssel heb je ze nog: van die bijzondere plekken die nog niet zijn ontdekt door de massa en die je op eigen houtje in alle rust kunt verkennen. Bijvoorbeeld
in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal, dat bekendstaat om haar 26 bergen, uitgestrekte heidevelden en prachtige vergezichten. Dit dynamische natuurgebied barst van de beleving en avontuur voor de actieve buitenmens. En als je even buiten de gebaande paden gaat, vind je drie verrassende natuurgebieden. Lees snel verder om deze plekken te ontdekken en voor leuke slaaptips in het gebied.

Bushcraft

omschrijving
omschrijving

Bushcraft, het perfecte weekend voor de actieveling! Laat de avonturier in je los en leer alles over overleven in de natuur. Op natuurcamping de Klashorst ga je slapen in de buitenlucht, vlotten bouwen, houtsprokkelen, vuur maken én buiten koken.

Luttenberg

Grenzend aan het dorpje Luttenberg ligt het gelijknamige natuurgebied de Luttenberg, een geïsoleerd deel van de Sallandse Heuvelrug. Parkeer de auto en kom eens wandelen in de beslotenheid van dit gebied. Onderweg loop je door naald- en loofbos, langs enkele heideveldjes, hakhoutbosjes en akkertjes. Laat je verrassen door fantastische vergezichten, want het gebied ligt op 31 meter hoogte. Weet jij het torentje van Palthe op de Haarlerberg te vinden? Je kunt parkeren op de TOP parkeerplaats aan de Bergweg in Luttenberg.

Overtoom Middelveen

Waar eerst weilanden waren, ligt nu Overtoom Middelveen. Een nieuw natuurgebied waar het aanwezige kwelwater een voedingsrijke bodem biedt voor zeldzame flora. Dit trekt insecten aan en op hun beurt bijzondere vogels. Er zijn hier inmiddels al 140 soorten weide- en watervogels gespot. Vanaf het Overveen bij Rijssen kun je via een speciaal pad een bezoek brengen aan de Vogelkijkhut.

De Borkeld

Natuurgebied De Borkeld is zo’n 600 hectare groot en bestaat uit jong bos, grote heidevelden, leemkuilen, akkers, graslanden en zelfs een stukje hoogveen. Hier ligt ook het grootste jeneverbes-struweel van Nederland. Het terrein is glooiend; de hoogste top van de Friezenberg ligt op 40 meter.

Eenmaal op roadtrip ben je natuurlijk op zoek naar unieke plekken om te slapen. Wij delen graag onze tips met je.