Typisch Overijssel

Pasen in Overijssel

2 minuten opladen
758 x bekeken

Van een traditioneel paasconcert en een paasvuur tot een paasbrunch en kermis. In Overijssel is in het paasweekend van 2019 van alles te doen. Dit zijn de leukste activiteiten tijdens de Pasen.

In Overijssel wordt Pasen niet aan zijn lot overgelaten. Verschillende dorpen en steden pakken flink uit tijdens het paasweekend, veelal met activiteiten voor het hele gezin. Dit zijn de uittips voor Pasen 2019.

1. Paasvuren in Overijssel

In heel Oost Nederland worden op 1e en 2e Paasdag paasvuren aangestoken. Het hout voor deze vuren wordt vaak al weken van tevoren verzameld. Een jaarlijkse traditie waar vele toeschouwers op afkomen. Bezoek één van de paasvuren.

2. Paasconcert in IJsselmuiden

Passieconcert met medewerking van Euhponia uit Wilsum.

• Wanneer: 18 April

• Waar: Kerkelijk centrum De Hoeksteen in IJsselmuiden
• Hoe laat: 20.00 uur
• Toegang: gratis

www.hoeksteenkerk.nl

3. Paasbrunch in Overijssel

Bij Pasen hoort een overheerlijke brunch. Met eieren, matzes en een mandje met brood. Dit is een selectie van de heerlijkste paasbrunches in Overijssel:

• Bij de Agnietenberg kun je op zondag 21 en maandag 22 april genieten van een heerlijke paasbrunch. Tussen 11.00 en 14.00 uur, voor €32,50 per persoon (exclusief consumpties). Tijdens de paasbrunch brengt de paashaas een bezoekje aan de tafel en kinderen kunnen paaseieren zoeken in het Agnietenbergbos.

www.agnietenberg.nl

• Op eerste en tweede paasdag kun je vanaf 12 uur brunchen bij biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve. Volwassenen betalen €24,50 per persoon en kinderen €12,25 per persoon.
www.devreugdehoeve.nl

4. Paaskermis in Deventer

Zin in wat actie? Ga dan naar de Paaskermis in Deventer. Vanaf 12 tot en met 22 april draaien de attracties iedere dag.

• Wanneer: 12 t/m 22 april
• Waar: Deventer
• Hoe laat: van 13.00 tot 00.00 uur.

kermisdeventer.nl

5. Paasfair op de Sallandse Heuvelrug

Kom op Tweede Paasdag genieten van de Paasfair bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, de plek om het buiten te proeven en beleven! Leuke markt met sieraden, bloemen en tuinaccessoires tot outdoorproducten, lifestyle en proeverijen. Ook zijn er verschillende workshops te volgen. Voor de kinderen is er van alles te beleven, zoals schminken, broodjes bakken een rondrijden met de Heideslak! Kortom: een dag vol activiteiten voor jong en oud.

Extra tip voor Tweede Paasdag

► Maak van Paasmaandag een avontuurlijke buitendag en bezoek Hardenberg Buiten. Een hele dag genieten met het hele gezin! Van 10.30 uur tot 16.00 uur is er een programma vol leuke buitenactiviteiten voor jong en oud!

Deel dit artikel met vrienden
Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!