Doe-tips

12 tips om te doen in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

4 minuten opladen
23557 x bekeken

Zandverstuivingen, naaldbomen en heide. Veel heide. De Sallandse Heuvelrug is een uniek landschap in Overijssel. Hier zijn talloze wandelroutes, activiteiten voor jong en oud, vergezichten en prachtige tochten op de fiets. Twaalf tips voor en bezoek aan Nationaal Park Sallandse Heuvelrug.

12
Dagrecreatieterrein Holterberg

Een ideale uitvalsbasis: Dagrecreatieterrein Holterberg die, zoals de naam al doet vermoeden, midden op de Holterberg ligt. Met een grote speelweide, zandbak, schommels en picknickbanken is het hier heerlijk vertoeven. Sla de wandelkaart open en stippel een wandelroute uit, terwijl de kids een hut bouwen met sprokkelhout.

meer informatie
11
Canadese begraafplaats

Op deze begraafplaats in Holten worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Achter elk van de 1394 graven schuilt een verhaal. Tijdens een bezoek kom je meer te weten over de gesneuvelde militairen aan de hand van persoonlijke verhalen, anekdotes en foto’s.

meer informatie
10
Natuurdiorama

Uilenballen pluizen, dauwwandelen of een nature experience onder leiding van een ranger. In Het Bos van Daantje Das kunnen kinderen hutten bouwen en ravotten, maar ook een educatieroute wandelen. In het natuurmuseum kun je ruim 1000 dieren zien, variërend van de grootste zangvogel in Nederland, tot de enige aap die voorkomt in Europa.

meer informatie
9
Wandelen en fietsen

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is een paradijs om eindeloos te voet of op de fiets in rond te dwalen. Buitencentrum Sallandse Heuvelrug is een perfecte startplek. Na informatie over de natuur, geologie en historie van dit unieke gebied, stap je zo de natuur in voor een mooie wandelroute of fietstocht.

meer informatie
8
Mountainbiken

Over de Sallandse Heuvelrug lopen twee bewegwijzerde mountainbikeroutes. De blauwe route loopt over de Holterberg, Sprengenberg, Bijverdalseberg terug naar Holten. De zwarte route loopt door het noordelijke deel van de Sallandse Heuvelrug. Bij fietsverhuurbedrijf Jan Stam kun je een mountainbike huren.

meer informatie
7
Op dierentocht

Reeën, vossen, dassen. Ze zijn allemaal te vinden op de Sallandse Heuvelrug. In dit gebied broeden bijna tachtig verschillende soorten vogels, bevind zich de laatste populatie Korhoenders en schieten hagedissen, salamanders en kikkers over het pad. Je kunt zelf op ontdekkingstocht gaan, maar er worden ook vaak activiteiten georganiseerd .

meer informatie
6
Kinderboerderij Dondertman

Een echt uitje voor kinderen: een dagje op bezoek bij Kinderboerderij Dondertman in Holten. Roetsj met de skelter door de kinderboerderij (niet te hard!), aai de schapen en geiten en bekijk hoe schapen worden geschoren.

Meer informatie
5
Pannenkoekenrestaurant Woody’s

Geniet van een pannenkoek terwijl je in een bosrijke omgeving op het terras zit of binnen bij één van de openhaarden. Bij Woody’s serveren ze pannenkoeken en steaks in allerlei soorten en maten. Ook voor een lunch of koffie met appelgebak ben je hier aan het juiste adres.

meer informatie
4
Restaurant en hotel De Swarte Ruijter

Op de flank van de Holterberg prongt een rietgedekte villa uit de jaren’30: Restaurant en Hotel De Swarte Ruijter. Pure smaken, verrassende combinaties en topingrediënten uit het bos. Niet gek dat dit restaurant is bekroond met een Michelin-ster. Zit je erg lekker? Verblijf dan in één van de tien hotelkamers. Je kunt hier ook een fiets of E-bike huren.

meer informatie
3
Restaurant en Hotel Hoog Holten

Verscholen in de bossen van de Sallandse Heuvelrug ligt dit restaurant, geheel ingericht in Engelse Cottage Stijl. Voor rust neem je plaats op het terras en geniet je van al het groen. Bij het hotel kun je een fiets huren en wandel je zo de ongerepte natuur in.

meer informatie
2
Hotel en gasterij ’T Losse Hoes

Een sfeervol restaurant, gezellig terras en zestien comfortabele hotelsuites. Het is geen straf om hier een avond en nacht te verblijven! In het restaurant wordt uitsluitend gekookt met verse en eerlijke producten. Voor kinderen zijn er verschillende kindermenu’s. Leuk: ijsjes mogen kinderen zelf maken in de keuken.

meer informatie
1
Camping de Noestelerberg

Kamperen is het allerleukste dat er is, vinden de eigenaren van Camping de Noestelerberg . Ze doen er dan ook alles aan om vakantiegangers een onvergetelijke tijd te bezorgen. Wissel de rust van de Sallandse Heuvelrug af met een duik in het overdekte subtropische zwembad of een drankje op het sfeervolle bistro.

meer informatie

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden