Doe-tips

De ultieme zussendag

  • 5 minuten opladen
  • 1351 x bekeken

Je hebt misschien niet zelf voor je zus gekozen, maar de band tussen jou en je zus blijft uniek. Je deelt voor altijd dezelfde jeugd, dezelfde ouders en vergelijkbaar DNA. Waarom zou je dit niet vieren tijdens een jaarlijkse, maandelijkse of misschien wel wekelijkse zussendag? Zo laat je echt zien hoeveel je je zus waardeert en maken jullie deze unieke band alleen nog maar sterker. Ga eropuit en onderneem de leukste zussendag activiteiten!

Zussendag uitjes met hapjes en drankjes

Bijkletsen met je zus is een keer in de zoveel tijd hoognodig op een zussendag. Aan wie moet je anders je frustratie uiten of juist je leuke nieuws kwijt? Dit onder het genot van een hapje en drankje is de ideale uitvalsbasis voor een zussendag.

Onder een hapje en drankje is veel te verstaan, maar tijdens borreltijd is het vrij voor de hand liggend. Vier je zussendag 2021 met een high wine! Bij een high wine wordt de thee vervangen door verschillende soorten wijn en zijn de hapjes vooral hartig in plaats van zoet. Geniet in Zwolle van de Hofvlietplank bij de Hofvlietvilla of van de mooiste hapjes bij Bij Hartje Zwolle. Deventer biedt high wines aan bij het gezellige No11 of het Sandton IJsselhotel. Als je in Kampen bent, moet je zeker eens de high wine proberen bij De Majesteit of de Stadsherberg.

High tea
High tea

Hou je niet zo van wijn of ga je liever in de middag? Kies dan voor een high tea. Dit oorspronkelijk Engelse arrangement laat jou en je zus nieuwe theesoorten en heerlijke hapjes ontdekken. Overijssel biedt de meest prachtige locaties om jouw zussendag onvergetelijk te maken. Iedere zondag kan je je laten verrassen op het imposante Landgoed Het Laer in Ommen, je kan relaxen in de huiskamersfeer bij de Gillende Keukenmeiden in Zwolle of combineer een high tea met een rondleiding door Kasteel Singraven.

Samen bezig zijn tijdens de leukste zussendag activiteiten

Zijn je zus(sen)en jij meer ‘doeners’ dan ‘praters’? Organiseer dan een activiteit waar jullie zussenband alleen maar versterkt kan worden. Het resultaat zal je laten herinneren aan die leuke zussendag!

Je kent het wel, die romantische scènes waarin de liefde opbloeit tijdens het pottenbakken. Dit moet je toch zelf ook een keer geprobeerd hebben. Volg samen met je zus een keramiekcursus bij pottenbakker Kees Hoogendam voor slechts een klein prijsje. Of ontspan samen even tijdens een schilderworkshop, bijvoorbeeld bij Henk Nyenhuis.

Foto’s zijn mooie herinneringen om later op terug te kijken. Leg daarom je zussendag vast met een fotoshoot. Zo blijf je altijd beseffen hoeveel je van haar houdt. Een foto met je zus(sen) is ook een leuk cadeau voor jullie ouders of om zelf op te hangen.

Chocolade workshop
Chocolade workshop

Het is bekend dat vrouwen van chocola houden. Een tip voor een perfecte zussendag is aan de gang gaan met chocola! In Overijssel zijn enorm veel chocolateries waar je ‘chococreaties’ kan maken waar je je vingers bij kan aflikken. Zoals Chocolaterie de Swaen, Sjokolaa, Chocolate Company, Chocoladefestival Hattem en meer!

Zussendag in de natuur

Naast dat de natuur de perfecte gelegenheid biedt om er even tussenuit te zijn samen met je zus, is de natuur ook heel bevorderlijk voor je gezondheid. Een dagje natuur bezoeken kan bijdragen aan herstel van stress, persoonlijke ontwikkeling en het stimuleert om te bewegen.

Het klinkt misschien een beetje gek maar bij het Vechtdal kan je het echt doen; een koesafari. In een vintage tractor leer je alles over deze bijzondere dieren en hun manieren, zeker leerzaam voor jong en oud.

Het Vechtdal is prachtig om doorheen te fietsen of te wandelen, maar voor een zussendag is het net zo leuk om het even anders te doen. Je kan bij Vechtdal Express een tuk tuk huren waarmee je de omgeving rond toert, bij Hiawatha Actief kan je een oude eend expeditie doen of verken dit mooie natuurgebied door middel van een nostalgische puch of solex.

Nationaal Park Weerribben-Wieden
Nationaal Park Weerribben-Wieden

Genieten van de mooie omgeving in Overijssel tijdens je broer- en zussendag

Misschien wel het mooiste nationale park van Nederland, de Weerribben-Wieden is een interessante plek om tijdens de zussendag van te genieten. Zijn jullie geïnteresseerd in de natuur? Met een rondvaart door dit gebied plus een rondleiding door de natuurmonumenten kom je veel te weten over dit natuurgebied.

Voor de actievere broers en zussen is mountainbiken op de Sallandse Heuvelrug een hele gave zussendag activiteit. De routes in Rijssen en Hellendoorn staan al jarenlang op de top 10 van MTBroutes.nl. Willen je zus en jij uitgedaagd worden? Dan kan je de routes zelfs combineren.

Kan je niet kiezen uit alle bovenstaande broer- en zussendag tips? Combineer dan verschillende activiteiten en boek er een overnachting bij. Na je actieve dag kletsen, schilderen, mountainbiken of noem het maar op kan je dan nog even ontspannen in de spa. Blijf bijvoorbeeld een nachtje op Landgoed de Holtweijde met uitgebreide wellness of in het Resort Bad Boekelo met sauna’s en Turks stoombad.