Voor de kleine ontdekker

10 uitjes in de herfst in Overijssel

 • 4 minuten opladen
 • 15021 x bekeken

De dagen worden korter, de nachten langer. De landschappen wisselen hun groene vacht in voor een rode en diepgele. Het wordt herfst! Tijd om erop uit te gaan! Dit zijn de leukste herfstactiviteiten in Overijssel. Voor een dagje weg met kinderen of een dagje uit in de herfstvakantie.

 1. 10

  Common Ground for Kids Festival

  JOUW HERFSTVAKANTIE BOMVOL MUZIEK!
  Jouw herfstvakantie druilerig en saai? No way! Common Ground organiseert tijdens de herfstvakantie op 19, 21, 22 en 23 oktober een supervet programma, het Common Ground for Kids Festival, met te gekke livemuziek op sfeervolle locaties in Zwolle. Dus kom luisteren of doe lekker mee!

 2. 9

  Treinen in Rijssen, Haaksbergen en Hengelo

  Een leerzaam en leuk herfstuitje in één! In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. En dat treintje rijdt nog steeds! Maak een rit vanaf het station aan de Markeloseweg. Het Leemspoor is iedere zaterdag geopend tot en met 30 oktober. Ook leuk: Maak een rit met de stoomtrein van Museum Buurtspoorweg! In de herfstvakantie is hier veel leuks te beleven. Of ga spoorfietsen in Hengelo, super leuke activiteit voor het hele gezin!

 3. 8

  Op zoek naar Kabouters en Eekhoorns

  Ga deze herfst op zoek naar kabouters of eekhoorns! Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug in Nijverdal heeft twee kinderwandelingen: het kabouterpad (ongeveer 1 km) of het eekhoornpad (ongeveer 2 km). Het kabouterpad is leuk voor kinderen tot een jaar of 6, het eekhoornpad (ongeveer 2 kilometer) is geschikt voor alle leeftijden. Goed om te weten: na de wandeling kun je lekker opwarmen met een heerlijk drankje en wat lekkers bij restaurant Buitengewoon, dat aan het Buitencentrum grenst. Tip: bij het Buitencentrum worden regelmatig leuke kinderactiviteiten georganiseerd, die vind je op de website.

 4. 7

  Pompoenen uithollen bij ’t PompoenHofke

  In het buitengebied van Enschede vind je ’t Pompoenhofke. Hier kun je ieder jaar in de herfstperiode je eigen Halloween pompoenen maken. Maak tijd voor elkaar en ga samen creatief aan de slag!

 5. 6

  Nacht van de Nacht

  Op de laatste zaterdag van oktober gaan duizenden lichten in Nederland uit: het is dan Nacht van de Nacht! Weet jij wat je tegen kunt komen in het donker en wat je kunt zien? Op allerlei plekken in Overijssel kun je op onderzoek uit. Houd de website van Nacht van de Nacht in de gaten voor actuele informatie en activiteiten in Overijssel.

 6. 5

  Paddenstoelenwandelingen

  Snuif de herfstlucht op en speur naar paddenstoelen. Onder andere het IVN, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer organiseren in de herfst verschillende paddenstoelenwandelingen. Tijdens de herfstvakantie kunnen op paddenstoelendag kinderen samen met de rangers paddenstoelen ontdekken in het bos.

 7. 4

  Griezelen bij Avonturenpark Hellendoorn

  Haal in oktober je hart op tijdens Heksendoorn bij Avonturenpark Hellendoorn. Opperheks Odelia heeft namelijk het hele park omgetoverd voor families. Met vogelverschikkers, nieuwe shows en spookhuizen. Er kan volop gegriezeld worden. Voor de echte waaghalzen is er dit jaar Screams. The Killer heeft zijn meest gruwelijke vrienden uitgenodigd om op jou en en jouw vrienden te jagen. Durf jij ze allemaal onder ogen te komen?

 8. 3

  Sallandse Wandelvierdaagse

  Kom in de benen en doe mee aan de (alternatieve) Sallandse Wandelvierdaagse. In de herfstvakantie kun je op eigen initatief met behulp van een wandelgids verrassende routes lopen door het prachtige landschap met onder andere de IJssel, Sallandse Heuvelrug, meerdere landgoederen en kastelen.

 9. 2

  Halloweenkermis Enschede

  Spookachtige optochten, bloedstollende attracties en opzwepende muziekoptredens. De herfstkermis in Enschede wordt niet voor niets ook wel Halloweenkermis genoemd. Natuurlijk ontbreken ook de nostalgische kermisattracties en authentieke eettentjes niet. Kom in de herfstvakantie naar het Volkspark en gil de longen uit je lijf.

 10. 1

  Caribische Week in Junglepark De Orchideeën Hoeve

  Waan je in de jungle tijdens de Caribische Week in de Orchideeën Hoeve. Van 16 t/m 24 oktober word je ondergedompeld in ‘Tropical Vibes’. Ga ‘CoCo Nuts’ tijdens de gloednieuwe jungleshow in het theater, geniet van het swingende optreden van de tropische steelband of laat jouw flamingo fever stijgen tijdens een ontmoeting met de flamingoverzorger. Ben jij klaar voor een extra zomer dag?