Voor de kleine ontdekker

6 uitjes in de herfst in Overijssel

2 minuten opladen
4438 x bekeken

De dagen worden korter, de nachten langer. De landschappen wisselen hun groene vacht in voor een rode en diepgele. Het wordt herfst! Tijd om erop uit te gaan! Dit zijn de 6 leukste herfstactiviteiten in Overijssel. Voor een dagje weg met kinderen of een dagje uit in de herfstvakantie.

6
Nacht van de Nacht

Op de laatste zaterdag van oktober gaan duizenden lichten in Nederland uit: het is dan Nacht van de Nacht)! Weet jij wat je tegen kunt komen in het donker en wat je kunt zien? Op allerlei plekken in Overijssel kun je op onderzoek uit. Zo is er in Lattrop een kindersterrenkijkavond, een lezing over lichtvervuiling en een voorstelling over de actuele sterrenhemel. Diezelfde nacht kun je een onvergetelijke wandeltocht maken door het Spaarbankbos. Houd de website van Nacht van de Nacht in de gaten voor actuele informatie en activiteiten in Overijssel.

meer informatie
5
Paddenstoelenwandelingen

Snuif de herfstlucht op en speur naar paddenstoelen. Onder andere het IVN, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer organiseren in de herfst verschillende paddenstoelenwandelingen. Tijdens de herfstvakantie kun je in het Bos van Daantje Das op paddenstoelensafari. Samen met rangers kunnen kinderen het prachtige herfstbos in.

meer informatie
4
Avonturenpark Hellendoorn

In de maand oktober is Avonturenpark Hellendoorn aangekleed met pompoenen, bezems en andere griezelige spullen. Bekijk spannende shows en schrik niet van de griezels die door het park lopen. Leuk: kinderen t/m 11 jaar mogen verkleed naar het park komen.

meer informatie
3
Sallandse Wandelvierdaagse

Kom in de benen en doe mee aan de Sallandse Wandelvierdaagse. In de herfstvakantie komen uit alle hoeken van het land wandelaars, die zich laten betoveren door het prachtige landschap met onder andere de IJssel, Sallandse Heuvelrug, meerdere landgoederen en kastelen.

meer informatie
2
Herfstkermis Enschede

Spookachtige optochten, bloedstollende attracties en opzwepende muziekoptredens. De herfstkermis in Enschede wordt niet voor niets ook wel Halloweenkermis genoemd. Natuurlijk ontbreken ook de nostalgische kermisattracties en authentieke eettentjes niet. Kom eind oktober naar het Volkspark en gil de longen uit je lijf.

meer informatie
1
Deventer Muziek Totaal

Dit muzikale festival is al meer dan 40 jaar een begrip in Deventer en omstreken. Geniet van live muziek; van pop tot rock, blues en soul. Eind oktober is het een gezellig boel in de binnenstad van deze prachtige Hanzestad.

meer informatie

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden