Voor de kleine ontdekker

9 uitjes in de herfst in Overijssel

 • 3 minuten opladen
 • 17607 x bekeken

De dagen worden korter, de nachten langer. De landschappen wisselen hun groene vacht in voor een rode en diepgele. Het wordt herfst! Tijd om erop uit te gaan! Dit zijn de leukste herfstactiviteiten in Overijssel. Voor een dagje weg met kinderen of een dagje uit in de herfstvakantie.

 1. 9

  Beleef Beleefweek Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

  Ontdek het gebied Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal in de prachtige kleurige herfst tijdens de Beleefweek. Er is van alles te doen voor jong en oud. De Beleefweek is een ontdekkingstocht door een groot gebied. Van Ommen tot Diepenheim en van Raalte tot Almelo. Er worden meer dan 40 activiteiten georganiseerd, waarvan 20 speciaal en alleen te boeken in deze Beleefweek. Uniek dus!

 2. 8

  Een natuurgeheim in herfstkleuren

  Deze botanische tuin in De Lutte is ook in de herfst absoluut een bezoekje waard. Elk jaargetijde heeft hier zijn eigen charme, maar vooral in de herfst zijn al die kleuren prachtig. En na een frisse wandeling kun je heerlijk opwarmen in de Schenkerij.

 3. 7

  Treinen in Twente

  Een leerzaam en leuk herfstuitje in één! In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor. Maak een rit vanaf het station aan de Markeloseweg. Het Leemspoor is iedere zaterdag geopend tot en met 28 oktober. Ook leuk: Maak een rit met de stoomtrein van Museum Buurtspoorweg! In de herfstvakantie is hier veel leuks te beleven. Of ga spoorfietsen in Hengelo, super leuke activiteit voor het hele gezin!

 4. 6

  Op zoek naar Kabouters en Eekhoorns

  Ga deze herfst op zoek naar kabouters of eekhoorns! Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug in Nijverdal heeft twee kinderwandelingen: het kabouterpad (ongeveer 1 km) of het eekhoornpad (ongeveer 2 km). Het kabouterpad is leuk voor kinderen tot een jaar of 6, het eekhoornpad (ongeveer 2 kilometer) is geschikt voor alle leeftijden. Goed om te weten: na de wandeling kun je lekker opwarmen met een heerlijk drankje en wat lekkers bij restaurant Buitengewoon, dat aan het Buitencentrum grenst. Tip: bij het Buitencentrum worden regelmatig leuke kinderactiviteiten georganiseerd, die vind je op de website.

 5. 5

  Pompoenen uithollen bij ’t PompoenHofke

  In het buitengebied van Enschede vind je ’t Pompoenhofke. Hier kun je ieder jaar in de herfstperiode je eigen Halloween pompoenen maken. Maak tijd voor elkaar en ga samen creatief aan de slag!

 6. 4

  Nacht van de Nacht

  Op de laatste zaterdag van oktober gaan duizenden lichten in Nederland uit: het is dan Nacht van de Nacht! Weet jij wat je tegen kunt komen in het donker en wat je kunt zien? Op allerlei plekken in Overijssel kun je op onderzoek uit. Houd de website van Nacht van de Nacht in de gaten voor actuele informatie en activiteiten in Overijssel.

 7. 3

  Griezelen bij Avonturenpark Hellendoorn

  Haal in oktober je hart op tijdens Heksendoorn bij Avonturenpark Hellendoorn. Opperheks Odelia heeft namelijk het hele park omgetoverd voor families. Met vogelverschikkers, nieuwe shows en spookhuizen. Er kan volop gegriezeld worden. Voor de echte waaghalzen is er Screams. The Killer heeft zijn meest gruwelijke vrienden uitgenodigd om op jou en en jouw vrienden te jagen. Durf jij ze allemaal onder ogen te komen?

 8. 2

  Sallandse Wandelvierdaagse

  Kom in de benen en doe mee aan de (alternatieve) Sallandse Wandelvierdaagse. In de herfstvakantie kun je op eigen initatief met behulp van een wandelgids verrassende routes lopen door het prachtige landschap met onder andere de IJssel, Sallandse Heuvelrug, meerdere landgoederen en kastelen.

 9. 1

  Halloweenkermis Enschede

  Spookachtige optochten, bloedstollende attracties en opzwepende muziekoptredens. De herfstkermis in Enschede wordt niet voor niets ook wel Halloweenkermis genoemd. Natuurlijk ontbreken ook de nostalgische kermisattracties en authentieke eettentjes niet. Kom in de herfstvakantie naar het Volkspark en gil de longen uit je lijf.