Alle routes

Actievelingen en natuurfanaten zijn in Overijssel helemaal op de juiste plek. Of het nu gaat om wandelen, fietsen, varen of paardrijden. Een goed routenetwerk van fiets- en wandelknooppunten gaan hand in hand met de wisselende landschappen in de natuur. En dan kom je op plekjes die met de auto vaak niet bereikbaar zijn. Een boottocht in autovrij Giethoorn of stadswandeling door een Hanzestad klinkt aantrekkelijk. Maar ook een mtb route op de Lemelerberg of Sallandse Heuvelrug en wandelen langs landgoederen, de Vecht of IJssel. Genieten dus van rust, ruimte en aandacht.

 1. Rondom Boekelo

  Rondom Boekelo

  Want diep in de grond van Boekelo zit het witte goud: zout. Daar wisten ze vroeger wel raad mee. Men haalde het zout uit de grond voor industriële doeleinden én bouwde een kuuroordje in de vorm van een golfslagbad met zout water. Een zee op de hei, werd het genoemd.

  afstand
  37,9 km
  duur
  2:32
  Bekijk deze route
 2. Rondom Rheeze

  Rondom Rheeze

  Geadviseerd wordt om de route te starten bij de Oldemeijer. De route kan in elke route gewandeld worden.

  afstand
  12,8 km
  duur
  2:08
  Bekijk deze route
 3. Sallandse Heuvelrugroute

  Sallandse Heuvelrugroute

  Deze prachtige route laat u kennis maken met het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. In het park waant u zichzelf soms in het buitenland, aangezien u omringd bent met niets anders dan unieke, uitgestrekte heidevelden, weidse vergezichten en volle bospercelen.

  afstand
  31,1 km
  duur
  2:05
  Bekijk deze route
 4. Smaak en Vermaak Hellendoorn

  Smaak en Vermaak Hellendoorn

  Maak kennis met de rivier de Regge. Een mooie afwisselende route met slingerende fietspaden langs de rivier de Regge, het open coulissenlandschap met de prachtige doorkijkjes, afgewisseld met de bossen van de Sallandse Heuvelrug en de gezellige dorpen Hellendoorn en Den Ham.

  afstand
  37,6 km
  duur
  2:30
  Bekijk deze route
 5. Smaak en Vermaak Notter - Zuna

  Smaak en Vermaak Notter - Zuna

  Maak kennis met de rivier de Regge. Een mooie fietsroute over het afwisselende platteland met knusse boerderijen, de vele streekproducenten, het open coulisselandschap en de dorpen Rijssen en Enter. Een route langs buurtschappen met geweldige namen zoals Notter, Zuna, Rectum en IJpelo.

  afstand
  40,6 km
  duur
  2:42
  Bekijk deze route
 6. Smaak Vermaak Markelo Diepenhe

  Smaak Vermaak Markelo Diepenhe

  Deze route laat u kennismaken met het landschap van het meest zuidelijke deel van de Regge. Een afwisselende fietsroute waarbij de prachtige landgoederen en kastelen afgewisseld worden met uitgestrekte weilanden en prachtige bossen.

  afstand
  55,2 km
  duur
  3:41
  Bekijk deze route
 7. Smokkel fietsroute

  Smokkel fietsroute

  We willen u met deze fietsroute graag kennis laten maken met een aantal prachtige historische gebouwen en landgoederen in de omgeving van Denekamp. De route leidt u tevens langs de Duits-Nederlandse grens over voormalige smokkelpaden.

  afstand
  38,3 km
  duur
  2:33
  Bekijk deze route
 8. Springendal fietsroute

  Springendal fietsroute

  We willen u middels deze fietsroute graag kennis laten maken met een aantal historische plekken in de omgeving van Rossum, Vasse en Ootmarsum en de prachtige natuur van ‘Het Springenal’ met haar schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos.

  afstand
  74,1 km
  duur
  4:56
  Bekijk deze route
 9. Steenwijk en het hoge land

  Steenwijk en het hoge land

  Ontdek het prachtige beboste gebied rondom en op de Woldberg en Steenwijk. De route neemt je mee over het prachtige landgoed 'de Eese', de cultuurhistorische omgeving met karakteristieke lanenstructuur.

  afstand
  16,1 km
  duur
  2:41
  Bekijk deze route
 10. Stift fietsroute

  Stift fietsroute

  We willen u middels deze fietsroute graag kennis laten maken met een aantal historische plekken in de omgeving van Weerselo en Tubbergen, schilderachtige watermolens en de prachtige natuur in de omgeving van Ootmarsum. Klik op de knop route downloaden voor de pdf van de route.

  afstand
  58,4 km
  duur
  3:54
  Bekijk deze route
 11. Vestingroute Steenwijk

  Vestingroute Steenwijk

  Vestingstad Steenwijk (de Olde Veste) kreeeg in de vijftiende eeuw haar huidige vorm met grachten en wallen. Rond 1600 was de vesting op haar hoogtepunt: acht bolwerken beschermden de stad tegen de Spanjaarden. Langs deze route vertellen informatiepanelen op de route u alles over deze geschiedenis.

  afstand
  2,0 km
  duur
  0:20
  Bekijk deze route
 12. Wandelroute Enter

  Wandelroute Enter

  Deze route loopt ten Noorden van Enter en volgt deels de rivier de Regge. Bij Landal Park de Elsgraven N37 (hier kunt u ook starten) gaat het weer richting het dorp Enter. Als u terug komt in het dorp zijn de 3 musea van Enter (klompen, zompen museum en oudheidkamer Buisjan) op 150 meter.

  afstand
  6,5 km
  duur
  1:05
  Bekijk deze route