Doe-tips

8 onvergetelijke uitstapjes in Overijssel

 • 3 minuten opladen
 • 36753 x bekeken

Zit je te broeden op een leuk uitje met je gezin, partner of vriend(in)? In Overijssel barst het van de activiteiten. Dit zijn de uitstapjes die je nooit meer gaat vergeten.

 1. 8

  Verdwaal in een groen doolhof

  Nationaal Park Weerribben-Wieden – gelegen in de oksel van Friesland, Drenthe en de Noordoostpolder - is een groen doolhof van water en rietvelden. Huur een fluisterboot of kano en ervaar de oorverdovende stilte en imposante natuur van dit indrukwekkende stukje Overijssel.

 2. 7

  Ontdek een kunststadje

  Met nog geen vijfduizend inwoners is Ootmarsum een klein stadje. Maar wat voor een! De pittoreske plaats wordt omgeven door het schilderachtige Twentse landschap. Geen wonder dat kunstenaars en kunstliefhebbers hier inspiratie vinden. Kunst snuiven doe je op straat en bij een van de veertien ateliers

 3. 6

  Shop in de snoepwinkel voor vrouwen

  Shopliefhebbers reizen af naar Enschede. In deze stad vind je het grootste en meest veelzijdige winkelaanbod van Oost-Nederland. En alsof dat nog niet genoeg is, vind je in Enschede ook nog de Snoepwinkel voor Vrouwen. Hier schaf je exclusieve gala-, designers- en feestkleding aan.

 4. 5

  Boek een koesafari

  In de weilanden rondom de Vechtdal Hoeve lopen mooie exemplaren van het Brandrode Vechtdal Rund rond. Om dit bijzondere koeienras van dichtbij te bewonderen, boek je een koesafari met tractor en huifwagen. Of je gaat ‘sloepje-varen-koetje-kijken’. Dan vaar je eerst over de Vecht en gaat daarna pas aan wal. Daar staan de koeien je al op te wachten.

 5. 4

  Hip happen in een Hanzestad

  Hippe koffietenten, authentieke lunchrooms, mooie grand cafés, heerlijke restaurants en zelfs eens stadsbrouwerij: Deventer heeft meer dan honderd horecagelegenheden. Ook aan andere bezienswaardigheden en geen gebrek aan winkels in deze Hanzestad aan de IJssel.

 6. 3

  Zet je smaakpapillen op scherp

  Ambachtelijk brood, eerlijke chocola, tongstrelende wijn of een lokale lekkernij. Wil je ze allemaal proberen? Dan kan. In Zwolle, Ommen,Kampen en Deventer zet je je smaakpapillen op scherp tijdens een van de Smaakroutes. Bij de lekkerste winkeltjes van de stad proef je de specialiteit van het huis.

 7. 2

  Mix cultuur met natuur

  Vier steden in Overijssel dragen met trots de titel ‘Hanzestad’. Kampen, Zwolle, Hasselt en Deventer barsten van de cultuur-historische bezienswaardigheden. Een bezoek aan een van deze fraaie steden is goed te combineren met een wandeling of fietstocht door de natuur. De Hanzesteden zijn namelijk omgeven met mooie, waterrijke natuurgebieden.

 8. 1

  Fiets naar lekkernijen

  Fietsen door de mooie omgeving van Salland en het Vechtdal is een hele belevenis. En het wordt nog mooier als je een van de smaakfietsroutes volgt. Je fietst dan, door dat mooie landschap, van lekkernij naar lekkernij. Tijdens de culinaire stops geniet je van producten uit de streek.