Alle routes

Actievelingen en natuurfanaten zijn in Overijssel helemaal op de juiste plek. Of het nu gaat om wandelen, fietsen, varen of paardrijden. Een goed routenetwerk van fiets- en wandelknooppunten gaan hand in hand met de wisselende landschappen in de natuur. En dan kom je op plekjes die met de auto vaak niet bereikbaar zijn. Een boottocht in autovrij Giethoorn of stadswandeling door een Hanzestad klinkt aantrekkelijk. Maar ook een mtb route op de Lemelerberg of Sallandse Heuvelrug en wandelen langs landgoederen, de Vecht of IJssel. Genieten dus van rust, ruimte en aandacht.

 1. Ommetje Luttenberg route paars

  Ommetje Luttenberg route paars

  Welkom! Deze route gaat door een gedeelte van het dorp, langs weilanden, over schouwpaden langs waterwegen. De wandeling kan ook in combinatie met de groene route gelopen worden. Geniet van de wandeling, de prachtige omgeving en de rust van de Parel van Salland!!

  afstand
  5,7 km
  duur
  0:57
  Bekijk deze route
 2. Paarse Loper fietsroute

  Paarse Loper fietsroute

  Van half augustus t/m begin september is de Sallandse Heuvelrug op z'n mooist. De bloeiende heide kleurt de hele heuvelrug prachtig paars.

  afstand
  53,0 km
  duur
  3:32
  Bekijk deze route
 3. Pad van de Paupers

  Pad van de Paupers

  Deze 48 km lange route brengt u naar Willemsoord (Kolonie III), de Weerribben en Blokzijl. U volgt als het ware het pad dat de paupers 200 jaar geleden hebben afgelegd. U kunt onderweg weldadig uitrusten bij diverse rustpunten.

  afstand
  48,3 km
  duur
  3:13
  Bekijk deze route
 4. Reggedal en Sallandse Heuvelrug

  Reggedal en Sallandse Heuvelrug

  Graag laten wij u kennismaken met de prachtige vergezichten van het Reggedal en de gevarieerde bossen en heidevelden van de Sallandse Heuvelrug. Start bij Vakantiepark Hellendoorn.

  afstand
  44,7 km
  duur
  2:59
  Bekijk deze route
 5. Rondje Boekelo

  Rondje Boekelo

  Een prachtige wandelroute vanuit het centrum door het prachtige coulisselandschap rondom Boekelo. Na het Faunafort Boekelo, leidt de route langs de Boekelerbeek, over het landgoed de Wele, door het Teesinkbos en via de Bleekerij, de nieuwste woonwijk van Boekelo, weer terug naar het centrum.

  afstand
  8,4 km
  duur
  1:24
  Bekijk deze route
 6. Rondje Dalfsen - Ommen

  Rondje Dalfsen - Ommen

  Rondje van net 40 km, geheel met aparte bordjes bewegwijzerd: Rondje Dalfsen - Ommen. Het rondje is éénzijdig bewegwijzerd. Het Rondje Dalfsen - Ommen brengt u langs landgoederen en uiteraard door Dalfsen en Ommen zelf.

  afstand
  40,6 km
  duur
  2:42
  Bekijk deze route
 7. Rondje Deventer fietsen

  Rondje Deventer fietsen

  Rondje Deventer laat u de veelzijdigheid van Hanzestad Deventer zien; van de stadsranden tot schitterende landgoederen. Van stadse uitbreidingen tot gezellige dorpen als Bathmen en Lettele. En van de IJssel tot de Schipbeek en Zandwetering.

  afstand
  41,8 km
  duur
  2:47
  Bekijk deze route
 8. Rondje Giethoorn - Blokzijl

  Rondje Giethoorn - Blokzijl

  Het startpunt van de route is waterdorp Giethoorn. Ook wel het 'Venetië van het Noorden' genoemd. De tocht gaat langs en over kanalen, meren, plassen en slootjes, Verder fiets je via het pontje van Jonen, het idyllische Dwarsgracht, Blokzijl, Belt-Schutsloot en Wanneperveen.

  afstand
  39,7 km
  duur
  2:39
  Bekijk deze route
 9. Rondje Gooikerspark

  Rondje Gooikerspark

  Deze (familie) wandeling door het Gooikerspark gaat langs een aantal bijzondere punten in het vierde stadspark van Deventer. De wandeling start en eindigt bij de Ulebelt. Dit landschapspark binnen de Vinexlocatie Vijfhoek biedt natuurbeleving, recreatie en ruimte. Een groene oase midden in de stad!

  afstand
  2,5 km
  duur
  0:25
  Bekijk deze route
 10. Rondje Grafhorst

  Rondje Grafhorst

  Grafhorst is een stad in de gemeente Kampen. Grafhorst kreeg in 1333 stadsrechten, maar wordt vaak 'dorp' genoemd vanwege de grootte. Grafhorst is gelegen tussen het Ganzendiep, een water dat een verbinding vormt met de rivier de IJssel en het Zwarte Meer, en de Kamperzeedijk.

  afstand
  17,8 km
  duur
  1:11
  Bekijk deze route
 11. Rondje Gramsbergen - Duitsland

  Rondje Gramsbergen - Duitsland

  Beleef het Vecht- en Reestdal door één van de vijf apart bewegwijzerde routes te fietsen. Alle fietsrondjes zijn éénzijdig bewegwijzerd en volgen de rijrichting 'linksom' ("tegen de klok in"). De route via Duitsland is circa 50 kilometer, of kies voor de korte route van circa 30 kilometer.

  afstand
  51,6 km
  duur
  3:27
  Bekijk deze route
 12. Rondje Hardenberg - Beerze 34 km

  Rondje Hardenberg - Beerze 34 km

  Het rondje Hardenberg - Beerze is geheel bewegwijzerd met aparte bordjes. Een gevarieerde route langs en over de Vecht, door Beerze en de Oldemeijer.

  afstand
  33,9 km
  duur
  2:16
  Bekijk deze route