Fietsroutes

In Overijssel hebben we een aantal fietsroutes geselecteerd die via het knooppuntensysteem of met bewegwijzerde bordjes heel eenvoudig te fietsen zijn. De routes zijn gratis te downloaden en te printen, dus geniet van onze mooiste routes!

 1. Rondje Regge en Heuvelrug 175 km

  Rondje Regge en Heuvelrug 175 km

  Route voor de 5 daagse fietsvakantie Rondje Regge en Heuvelrug

  afstand
  177 km
  duur
  11:46
  Bekijk deze route
 2. Rondje Salland

  Rondje Salland

  Met de haren in de wind en de op voeten op de pedalen dwars door Salland met de nieuwe fietsroute van 205 km. Door schitterende natuur, typische Sallandse dorpjes en langs mooie landgoederen. Te lang voor één dag en dus een hele goede reden voor een (fiets)weekendje of vakantie in Salland.

  afstand
  195 km
  duur
  12:59
  Bekijk deze route
 3. Rondje Sallandse Heuvelrug

  Rondje Sallandse Heuvelrug

  Ruim, open een heel stil. Dat is Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Hier vindt u één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa. Wie het Rondje Sallandse Heuvelrug fietst, krijgt te maken met steile hellingen maar ook met schitterende vergezichten.

  afstand
  50,7 km
  duur
  3:23
  Bekijk deze route
 4. Rondje Zwartewater

  Rondje Zwartewater

  Deze fietsroute neemt u mee langs verschillende oude en nieuwe waterwerken. Zo krijgt u een beeld van de taken van deze waterwerken: veilige dijken, droge voeten en schoon (oppervlakte)water. Stap even van uw fiets bij een gemaal of sluis en lees daar meer informatie over het water'kunst'werk.

  afstand
  25,1 km
  duur
  1:41
  Bekijk deze route
 5. Rondje Zwolle

  Rondje Zwolle

  Zwolle, met haar historische binnenstad, ademt één en al sfeer uit. Maar ook het buitengebied is zeer de moeite waard. De fietsroute Rondje Zwolle, van ruim 40 kilometer, brengt u dwars door de groene en waterrijke stadsrandzone.

  afstand
  40,0 km
  duur
  2:40
  Bekijk deze route
 6. Rondom Boekelo

  Rondom Boekelo

  Want diep in de grond van Boekelo zit het witte goud: zout. Daar wisten ze vroeger wel raad mee. Men haalde het zout uit de grond voor industriële doeleinden én bouwde een kuuroordje in de vorm van een golfslagbad met zout water. Een zee op de hei, werd het genoemd.

  afstand
  37,9 km
  duur
  2:32
  Bekijk deze route
 7. Sallandse Heuvelrugroute

  Sallandse Heuvelrugroute

  Deze prachtige route laat u kennis maken met het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. In het park waant u zichzelf soms in het buitenland, aangezien u omringd bent met niets anders dan unieke, uitgestrekte heidevelden, weidse vergezichten en volle bospercelen.

  afstand
  31,1 km
  duur
  2:05
  Bekijk deze route
 8. Smaak en Vermaak Hellendoorn

  Smaak en Vermaak Hellendoorn

  Maak kennis met de rivier de Regge. Een mooie afwisselende route met slingerende fietspaden langs de rivier de Regge, het open coulissenlandschap met de prachtige doorkijkjes, afgewisseld met de bossen van de Sallandse Heuvelrug en de gezellige dorpen Hellendoorn en Den Ham.

  afstand
  37,6 km
  duur
  2:30
  Bekijk deze route
 9. Smaak en Vermaak Notter - Zuna

  Smaak en Vermaak Notter - Zuna

  Maak kennis met de rivier de Regge. Een mooie fietsroute over het afwisselende platteland met knusse boerderijen, de vele streekproducenten, het open coulisselandschap en de dorpen Rijssen en Enter. Een route langs buurtschappen met geweldige namen zoals Notter, Zuna, Rectum en IJpelo.

  afstand
  40,6 km
  duur
  2:42
  Bekijk deze route
 10. Smaak Vermaak Markelo Diepenhe

  Smaak Vermaak Markelo Diepenhe

  Deze route laat u kennismaken met het landschap van het meest zuidelijke deel van de Regge. Een afwisselende fietsroute waarbij de prachtige landgoederen en kastelen afgewisseld worden met uitgestrekte weilanden en prachtige bossen.

  afstand
  55,2 km
  duur
  3:41
  Bekijk deze route
 11. Smokkel fietsroute

  Smokkel fietsroute

  We willen u met deze fietsroute graag kennis laten maken met een aantal prachtige historische gebouwen en landgoederen in de omgeving van Denekamp. De route leidt u tevens langs de Duits-Nederlandse grens over voormalige smokkelpaden.

  afstand
  38,3 km
  duur
  2:33
  Bekijk deze route
 12. Springendal fietsroute

  Springendal fietsroute

  We willen u middels deze fietsroute graag kennis laten maken met een aantal historische plekken in de omgeving van Rossum, Vasse en Ootmarsum en de prachtige natuur van ‘Het Springenal’ met haar schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos.

  afstand
  74,1 km
  duur
  4:56
  Bekijk deze route