Fietsroutes Overijssel

In Overijssel hebben we een aantal fietsroutes geselecteerd die via het knooppuntensysteem of met bewegwijzerde bordjes heel eenvoudig te fietsen zijn. De routes zijn gratis te downloaden en te printen, dus geniet van onze mooiste routes!

 1. Molenroute Tubbergen 52 km

  Molenroute Tubbergen 52 km

  Wind- en watermolens zijn verbonden met Tubbergen. Zij bepalen samen met het glooiende landschap in belangrijke mate het beeld van Twente. De molens getuigen van vindingrijkheid van onze voorouders. Met deze route fietst u langs de 7 overgebleven wind- en watermolens in de gemeente Tubbergen.

  afstand
  54,1 km
  duur
  3:36
  Bekijk deze route
 2. Oldenzaal - Vlinderpuntenroute

  Oldenzaal - Vlinderpuntenroute

  Zie je in Noordoost-Twente een rode vlinder? Stop dan even, want de vlinders markeren staan op bijzondere plekken. Ze zijn leuk om te bezoeken en je hoort er alles over Noordoost-Twente. Deze route gaat langs 3 vlinderpunten: de Steenfabriek, het Arboretum en het historische centrum van Oldenzaal.

  afstand
  27,2 km
  duur
  1:49
  Bekijk deze route
 3. Ootmarsum Vlinderpunten midden

  Ootmarsum Vlinderpunten midden

  Zie je in Noordoost-Twente een rode vlinder? Stop dan even, want de vlinders staan op bijzondere plekken. Ze zijn leuk om te bezoeken en je hoort er alles over Noordoost-Twente. Deze route gaat langs 3 vlinderpunten: museum Natura Docet Wonderryck Twente, De IJskuip en Openluchtmuseum Ootmarsum.

  afstand
  26,4 km
  duur
  1:45
  Bekijk deze route
 4. Paarse Loper fietsroute

  Paarse Loper fietsroute

  Van half augustus t/m begin september is de Sallandse Heuvelrug op z'n mooist. De bloeiende heide kleurt de hele heuvelrug prachtig paars.

  afstand
  53,0 km
  duur
  3:32
  Bekijk deze route
 5. Reggedal en Sallandse Heuvelrug

  Reggedal en Sallandse Heuvelrug

  Graag laten wij u kennismaken met de prachtige vergezichten van het Reggedal en de gevarieerde bossen en heidevelden van de Sallandse Heuvelrug. Start bij Vakantiepark Hellendoorn.

  afstand
  44,7 km
  duur
  2:59
  Bekijk deze route
 6. Rondje Dalfsen - Ommen

  Rondje Dalfsen - Ommen

  Rondje van net 40 km, geheel met aparte bordjes bewegwijzerd: Rondje Dalfsen - Ommen. Het rondje is éénzijdig bewegwijzerd. Het Rondje Dalfsen - Ommen brengt u langs landgoederen en uiteraard door Dalfsen en Ommen zelf.

  afstand
  40,6 km
  duur
  2:42
  Bekijk deze route
 7. Rondje Deventer fietsen

  Rondje Deventer fietsen

  Rondje Deventer laat u de veelzijdigheid van Hanzestad Deventer zien; van de stadsranden tot schitterende landgoederen. Van stadse uitbreidingen tot gezellige dorpen als Bathmen en Lemele. En van de Ijssel tot de Schipbeek en Zandwetering.

  afstand
  41,8 km
  duur
  2:47
  Bekijk deze route
 8. Rondje Grafhorst

  Rondje Grafhorst

  Grafhorst is een stad in de gemeente Kampen. Grafhorst kreeg in 1333 stadsrechten, maar wordt vaak 'dorp' genoemd vanwege de grootte. Grafhorst is gelegen tussen het Ganzendiep, een water dat een verbinding vormt met de rivier de IJssel en het Zwarte Meer, en de Kamperzeedijk.

  afstand
  17,8 km
  duur
  1:11
  Bekijk deze route
 9. Rondje Gramsbergen - Duitsland

  Rondje Gramsbergen - Duitsland

  Beleef het Vecht- en Reestdal door één van de vijf apart bewegwijzerde routes te fietsen. Alle fietsrondjes zijn éénzijdig bewegwijzerd en volgen de rijrichting 'linksom' ("tegen de klok in"). De route via Duitsland is circa 50 kilometer, of kies voor de korte route van circa 30 kilometer.

  afstand
  51,6 km
  duur
  3:27
  Bekijk deze route
 10. Rondje Hardenberg - Beerze 34 km

  Rondje Hardenberg - Beerze 34 km

  Het rondje Hardenberg - Beerze is geheel bewegwijzerd met aparte bordjes. Een gevarieerde route langs en over de Vecht, door Beerze en de Oldemeijer.

  afstand
  33,9 km
  duur
  2:16
  Bekijk deze route
 11. Rondje in het Veen

  Rondje in het Veen

  Deze fietsroute neemt je mee naar vervlogen tijden. Je fietst langs het bijzondere natuurgebied “De Engbertsdijksvenen” ten oosten van Westerhaar-Vriezenveensewijk in een driehoek met de dorpjes Bruinehaar en De Pollen.

  afstand
  40,8 km
  duur
  2:43
  Bekijk deze route
 12. Rondje Kampereiland

  Rondje Kampereiland

  Ontdek de schoonheid van het Kampereiland op de fiets. Deze route neemt je mee langs de restanten van lopen, zoals stroomruggen en geulen in het gebied. Dit zijn op- en aanwassen langs de zich steeds verleggende rivier- en kreeklopen in het deltagebied.

  afstand
  26,5 km
  duur
  1:46
  Bekijk deze route